Hem ArtiklarKrönika Framåtblick – Spelåret 2017! – Tankar och funderingar från Fredrik

Framåtblick – Spelåret 2017! – Tankar och funderingar från Fredrik

av Fredrik Olsson

När ni läser detta, så befinner jag mig på en strand i Thailand, liggandes smuttandes på en milkshake. Men trots det, så kommer här mina tankar om de spel och spelföreteelser som jag hoppas se under 2017. Så trots att jag befinner mig på andra sidan världen, så vill jag ändå komma med mina tankar om de spel och spelföreteelser som komma skall :). Jag tror att mina kära Nördliv kollegor kommer prata om kommande spel i något av de närmsta podcast avsnitten, och då ni ”slipper” mig. Så passar jag på här istället!

Översikt

Först ut; Detta år ser ut att bli ett riktigt starkt år, och bara våren i sig gör att man smått dreglar med titlar som Mass Effect: Andromeda, For Honor, Horizon Zero Dawn, Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands, Persona 5, The Legend of Zelda: Breath of the Wild, God of War och många fler. Spelindustrin har aldrig sett starkare ut, och det känns verkligen som att det är enormt mycket på väg.

Sedan har vi hela VR industrin, som verkligen står och faller med 2017. Om det inte slår igenom detta år, så blir det tufft för mediet. Upplevelserna behöver vara bra nog för att trissa VR prylarnas försäljning, och VR headseten i sig behöver tweakas och uppdateras i samma takt. Man kan säga att med spel som Star Trek Bridge Crew, Resident Evil 7 och Raw Data så kommer det bli tydligt att plattformen verkligen behöver visa musklerna.

Så med det sagt så kommer det verkligen bli ett intressant år. För spelreleaserna åsido, så kommer året förmodligen kantas av frågeställningen; – Är det dags att köpa VR, och vilket spel ska vi ha till det?

För inledningsvis så har VR varit en nymodighet som egentligen ingen kunnat köpa. Men nu när vi vänder blad, och går in i nästa år, så kan fokuset ändras. Nu kommer det handla mer om vilken plattform som har det bästa spelet. Plattformsägarna letar efter en killer-app, och den som blir först kan skoffa åt sig världsherravälde.

Om det spelet är Raw Data, Star Trek Bridge Crew eller Resident Evil 7 återstår att se!

Men den roliga frågan är; Vilka spel ser jag mest fram emot under 2017 (so far)!

Detroit: Become Human

Oavsett vad man tycker om David Cage tidigare spel; så är en sak säker. Det är en unik upplevelse som inte kan hittas någon annanstans. Huruvida detta betyder att detta spel är bra eller ej, återstår att se. Men idéen om en framtid med robot assistans i samhällets alla lager, gör att detta spel känns väldigt intressant rent story mässigt. Sedan att det har Cage signatur via alla olika val man kan göra, ökar intresset ytterligare.


God of War

Sony återkommer till sin God of War serie med ett spel som nästan känns som en reboot. En sak är klar; det ser brutalt actionbetonat ut, i väldigt vacker grafik och schyssta animationer. Det ser verkligen ut att bli ett spel för gudarna!


Horizon: Zero Dawn

Guerilla Games går ifrån sitt KillZone universum och tar oss istället till en futuristisk dystopi där robotdinosaurier strövar över jorden (?!). Det ser ut som ett riktigt häftigt action äventyr, med många fiffiga mackapärer tillhanda. Lägg därtill en skitcool huvudkaraktär och detta är det spel jag ser mest fram emot under 2017.


Detta är så klart bara ett axplock av de spel som komma skall; men är de främsta jag i skrivande stund ser fram emot.
Vilka spel ser Du fram emot under 2017? Maila till Nördliv på info@nordlivpodcast.se och berätta vilket spel du ser fram emot och varför!

God fortsättning!

 

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar