Hem RecensionerSpelrecensionerPC Forza Horizon 4 LEGO Speed Champions | Expansion

Forza Horizon 4 LEGO Speed Champions | Expansion

av Fredrik Olsson

Den engelska landsbygden byts ut mot ett väldigt föränderligt landskap – när träd, hus och framförallt bilar plötsligt blir Lego! I Forza Horizon 4: LEGO Speed Champions så får du nöjet att utforska en pittoresk ö, fylld av hemligheter, specialfordon och på riktigt uppgraderbara hustomter.


Så, tänk dig själv, där är du, åkandes som en galning i England, när du plötsligt transporteras till en märklig ö, fylld av Legogubbar, legobrickor och legofordon. På en gång presenteras en spelplan fylld av brickor – som alla är små delmål, och alla ger belöningar i form av special legobrickor. Brickor som sedan används för att ’pimpa’ upp din enkla boning – om det så är med helikopterplatta, simbassäng eller flervåningshus. Ja, Speed Champions lilla ö, med den söta lilla staden Brickchester ger dig som spelare mängder med nya tävlingar, upplåsbara fordon (ett par starka legofordon framförallt) och enormt mycket spelinnehåll.

Målet är att helt enkelt samla klossar och bli mästerbyggare med bilar från den populära Legomodellserien; Speed Champions, och på den vägen är det. Bakom varje tävling gömmer sig nya fordon, upplåsbara kläder och andra detaljer, som hela tiden skapar en känsla av ”- Jag måste bara spela en liiiiten stund till”, vilket inte är illa pinkat. Visst ser vi egentligen mycket vi känner igen från grundspelet – driftingzoner, speedtraps, road racing och andra typer av race, ja helt enkelt mer av det goda.

Det som står ut är dels att ön i fråga är mer kondenserad, och låter dig snabbt ta dig över den, bara för att öppna upp nästa typ av tävling eller klara ett rekord, bara lite lite bättre. Visst ser man att spelet återupprepar sig, ett problem även i grundspelet, men då denna expansion ändå ger mängder med speltimmar för bara 199 kronor (om man inte har Ultimate utgåvan av Forza Horizon 4, där den ingår).

Jag hade önskat se fler Lego fordon, och en bättre kontroll över bilarna; d.v.s. möjligheten att på riktigt bygga bilar, men som det är nu, så låser du upp bättre Legobilar ju längre du kommer i spelets huvudstory – den om att bli mästerbyggare.

Men för denna slant, så är det överkomligt – spelets undersköna utseende, härliga ljudbild och stora variation i fordon gör att man hela tiden tar sig vidare. För även om du inte låser upp allt för många Lego bilar, så har du ändå mängder med ”vanliga” fordon att låsa upp.

Man kan lätt bränna en tjugo timmar på denna härliga expansion, och det med rätta. Visst skulle Lego entusiaster (med rätta) kunnat önskat sig mer variation i Legobilarna – men de man får är ändå väldigt roliga att köra och lägg därtill en knäpp story som innehåller rymdvarelser, enorma hopp och en stor öken(?!), ja, då kan man med gott samvete rekommendera expansionen.


Specifikation

Spelet finns även till Windows 10 och Xbox One (Xbox Play Anywhere).

Forza Horizon 4 LEGO Speed Champions. Lägsta pris 199 kronor enligt Microsoft 2019-06-28.

Recensionsexemplar tillhandahållet av Microsoft (Tillhörande säsongspass på Forza Horizon 4 recension).
Tillhandahållaren av spelet har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar