Hem RecensionerFörhandstitt Förhandstitt: PowerWash Simulator

Förhandstitt: PowerWash Simulator

av Martin "Fyghar" Johansson

Jag tror inte många tycker om att städa. Det är något av det absolut tråkigaste jag vet men det måste ju göras. Hade det inte varit mycket lättare att bara ta en högtryckstvätt och spola av allting? Dags att testa min teori!


Du vet redan vad det här spelet handlar om, det lyckades du lista ut direkt när du läste titeln. PowerWash Simulator är ett spel där man tvättar av olika saker med hjälp av en högtryckstvätt. Det varierar från fordon till byggnader till hela områden som ska tvättas rent. Och nog sjutton behöver de tvättas rent! Jag har ingen aning vad folk i den här staden sysslar med, men de är oerhört duktiga på att skita ner grejer. Hur fanken lyckas man få en skatepark att se ut som ett hemskt toalettbesök?! Eller vad har brandmännen sysslat med för att få hela brandstationen att se ut som om den har brunnit? Jag har ingen aning och jag vet att jag inte kommer få några svar. Mitt jobb är att tvätta upp efter de här lortgrisarna och det ska jag banne mig göra också! Jag hoppas bara att mitt psyke orkar hålla ihop hela vägen…

För att klara av de här smutsiga jobben har jag till mitt förfogande en högtryckstvätt med flera olika munstycken, en pall, en stege och ibland även en byggställning. Sen har jag även en superkraft. Jag kan nämligen se hur mycket smuts det är kvar på ett arbete samt vart smutsen sitter. Man kan se denna superkraft både som en gåva och en förbannelse. För all smuts lyser upp likt ett fyrverkeri och kan ibland vara bländande, men ibland letar man efter den sista lilla biten och min superkraft hjälper föga. För du kan ge dig sjutton att den sitter i ett litet hörn, bakom någon grej eller att jag behöver lägga mig ner på marken för att hitta den. Och trots all denna frustration vill jag bara fortsätta spela. Visst, jag sitter och muttrar lite för mig själv medan jag letar efter de sista smutsfläckarna men jag blir aldrig så pass arg eller irriterad att jag bara stänger av spelet. Nej, istället upptäcker jag att klockan har blivit alldeles för mycket och att jag egentligen borde sova för två timmar sedan. Hoppsan!

Spelet både ser bra ut och det låter bra. Det har en realistisk stil på grejerna som tvättas medan miljöerna utanför området ser lite mer tecknade ut. Med tanke på att spelet är i Early Access kan jag leva med det men skulle nog vilja ha en lite mer konsekvent stil när det släpps på riktigt. 

De enda ljuden som egentligen hörs är högtryckstvätten som hela tiden är igång och spolar. Det finns lite naturljud men ingen musik och jag gillar det faktiskt. Om jag vill ha igång musik kan jag bara sänka volymen i spelet och sedan starta något på datorn som jag vill lyssna på, kanske lite musik eller varför inte det senaste avsnittet av Nördliv Podcast? 

Än så länge tycker jag att PowerWash Simulator är ett underhållande spel som är värd sin prislapp. Framtiden bådar dessutom gott med än fler nivåer, mer högtryckstvättar och även ett samarbetsläge! Du kan räkna med att jag kommer och spela det här spelet direkt när det kommer en ny uppdatering.

Specifikation

Denna recension baseras på PC-versionen.

Namn på spel. Lägsta pris 19,90€ enligt Steam 2021-07-25.

Recensionsex tillhandahållet av recensent.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar