Hem RecensionerFörhandstitt Förhandstitt: Cloud Gardens

Förhandstitt: Cloud Gardens

av Peter Tjernström

Att se något växa fram ur ingenting är något som många njuter av i spel. Jag tror att det är en stor anledning till att många spelar Minecraft till exempel. Noio Games kommer med Cloud Gardens som har just detta som fokus. Genom några snabba musklick kan du få det att växa fram en blomstergård över en förstörd bil. Frågan är väl hur roligt det är.


Cloud gardens är ett simpelt spel. Du har ofta bara ett mål igenom hela spelet och det är att i varje bana plantera växter och få dessa att växa genom att dekorera nära dem. När man skriver det låter det kanske inte roligt och intressant, men tro mig, spelet är intressantare än vad det verkar. För att bygga vidare på spelsystemet börjar du låsa upp olika växter. Du får några som t.ex. växer lättare på staket eller några hängplantor som vill planteras på höga platser för att växa så bra som möjligt. I varje bana får du dessa plantor i olika steg.

Du börjar med en hängplanta som växer och ger dig blommor. Du samlar sedan dessa blommor och låser upp andra plantor. Det som gör Cloud Gardens till ett faktiskt spel och inte ett interaktivt galleri, är att du måste plantera plantorna vid rätt tillfällen. Jag nämnde tidigare att när du placerar ut dekorationer vid plantorna, växer dem. För att du ska kunna täcka hela banan med plantor måste du placera ut dekorationer tills du kan samla nog med blommor för att låsa upp nästa planta. Om du inte gör detta kommer du få slut på dekorationer och du kan inte få alla plantor att växa nog mycket.

Spelet är som sagt inte jätteavancerat, men jag tror att det är bra för det får spelets bästa delar att lysa upp; vilket är den grafiska delen. Utseendet kombinerat med en otroligt lugn musik får spelets känsla och tema att verkligen lyftas fram. Jag tror personligen att detta är Cloud Gardens starkaste sida! När du lägger ut saker hör du ljudet av vattendroppar och du får se framför dig hur du förvandlar en parkering till en park fylld med växter, träd och annan grönska. Man kommer in i ett visst lugn via Cloud Gardens. Något som gör spelet ännu lugnare och bättre är att kontrollerna är väldigt simpla. Du använder endast musen och WASD för att slänga ut plantor och flytta dig runt banorna.

Jag tror att Cloud Gardens är ett bra spel för vad det är. Personligen tycker jag att det är på gränsen av att vara ett spel då det har extremt simpla mekaniker. Dock är det ett riktigt bra, lugnt spel man kan spela för att bara få en avslappnad stund och det hittar man inte alltid i dagens spel. Det enda jag skulle vilja förbättra i spelets nuvarande läge är en bättre tutorial. Till en början förstod jag inte varför jag inte kom vidare i banorna, och det tog mig några försök att förstå att jag var tvungen att täcka mer av banan med plantor. Bara några lite starkare tips i spelets tutorial så tror jag att det är en riktigt hit inom sin genre.


Specifikation

Denna recension baseras på PC versionen.

Cloud Gardens. Inget pris finns tillgängligt för stunden. 2020-09-09.

Recensionsex tillhandahållet av Noio Games.
Tillhandahållaren av spelet har inget inflytande över artikelns innehåll.

En stor mängd av spel- och produktrecensioner görs på Nördlivriggen som agerar testdator/testbädd.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar