Hem RecensionerSpelrecensionerNintendo Edgar – Bokbok in Boulzac

Edgar – Bokbok in Boulzac

av Danny Larsen

Edgar – Bokbok in Boulzac är historien om Edgar, en lite excentrisk man som bor ute i skogen tillsammans med sin höna och sin pumpodling (även fast de kallar dem squash i spelet). Men efter en olycka på gården som förstör hans pumpor så måste han ge sig av till staden Boulzac, där han snabbt märker att något mystiskt håller på och händer. Vad är det som pågår i staden och kommer han att kunna lyckas rädda sina pumpor från att dö ut, häng med så ska vi se hur det går för stackars Edgar.


Edgar: Bokbok in Boulzac är ett humoristisk peka- och klicka äventyr där vi får följa Edgar som desperat vill försöka rädda sina pumpor från att bli uppätna av ohyra. Hans maskin som håller ohyran borta använder sig av Razidium, som tydligen är väldigt sällsynt. Han bestämmer sig för att ge sig av till grannstaden Boulzac och se om någon där vet vart han kan finna lite Razidium.

Väl i staden så får vi träffa på och prata med lite udda karaktärer, alla har sina egna unika karaktärsdrag. Vi har doktorn som botar sjukdomar med musik, en bartender som döljer sin förkärlek till att blanda drinkar och ungdomar som slår vad om vad du kommer göra. En salig blandning med karaktärer som alla tillför till stadens humor som Edgar kanske inte förstår sig på. Men det är ingen som vet vad Razidium är, och på nätterna så ger sig innevånarna i väg till en fabrik, med glödande gröna ögon. Och det är här som spelet verkligen kommer igång, men jag vill helst inte gå in mer på spelets berättelse då det är något som man ska uppleva själv.

Men jag kan gå in lite mer på gameplay och hur det fungerar. Spelet är som sagt ett peka- och klicka äventyr, men eftersom jag har kört spelet på Xbox One så finns det ingen muspekare som du styr över skärmen. Utan här så styr du med Edgar med vänster tumspak, A-knappen för att använda saker eller klicka vidare i text och LB för att öppna upp din väska så du kan se vad du har plocka på dig. Så det är ett väldigt enkelt kontrollschema vi får använda oss av, vilket är skönt för en gångs skull så man ej behöver komma ihåg vad alla knappar plus kombinationer dem emellan är till för.

Allt man gör i spelet är att du går omkring i stadens olika områden och går till alla personer som finns där och hoppas att det kommer upp en prompt att du kan prata med dom, eller objekt du kan kolla på. Och det är lite här som spelet tappar lite för mig, för i slutändan så kan du köra hela spelet igenom genom att bara går runt och prata/klicka på allt tills du hittat rätt person eller sak som för berättelsen vidare. Spelet har inga menyer eller något som visar upp vad du ska göra eller ens hintar om vad du ev. är ute efter. Så när jag körde igenom spelet så blev det mycket på måfå och bara gå runt genom alla områden och prata med alla som jag såg tills jag hittade rätt, vilket tar mycket nöje från spelet.

Det här är ett spel som man bara inte kan misslyckas med, då du som sagt bara kan vandra runt och klicka på allt tills man kommer vidare. Jag hade gärna sett ett meny där du har en rad om vad det är du är ute efter eller vem/vad du letar efter. För när jag tog en paus mitt i spelet och kom tillbaka så hade jag ingen aning om vad jag skulle göra.

Men något som är spelets starka sida är det visuella, det är en härligt tecknad still som de använder. Det är enkelt men det passar så bra till spelet och jag uppskattar den väldigt mycket. Ljudbilden är också bra, det är bra ambient och musiken är lite pittoresk och fransk. Både visuellt och ljudbild går bra ihop och blir en fin harmoni.

Edgar – Bokbok in Boulzac är ett underhållande och charmigt spel där vi får följa Edgar, hans höna, jakten på Razidium och hemligheten med stadens innevånare. Spelet har humor och intressanta karaktärer man får stöta på. Men spelets avsaknad på menyer som informerar vad man ska göra eller vad man letar efter gör att om man tar paus så kan det vara svårt att veta vart man ska. Samt att du kan köra hela spelet genom att bara klicka på allt och alla och komma igenom spelet utan problem. Men jag tycker fortfarande att man ska kolla in det då det är värt det.


Specifikation

Denna recension baseras på Xbox One versionen. 
Spelet finns även till Nintendo Switch och PC.

Edgar – Bokbok in Boulzac. Lägsta pris ca. 170 kronor enligt listpris från utvecklarna 2020-02-25.

Recensionsex tillhandahållet av Future Friends Games.
Tillhandahållaren av spelet har inget inflytande över artikelns innehåll.

En stor mängd av spel- och produktrecensioner görs på Nördlivriggen som agerar testdator/testbädd.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar