Blood & Truth

av Danny Larsen

Ryan Mark kommer tillbaka för att var med på sin fars begravning, men familjen får inte sörja ifred – för plötsligt blir de brutalt attackerade. Hur ska Ryan kunna stoppa övertagandet av sin familjs affärsverksamhet och kommer han kunna överleva de uppdrag han måste ta sig an i Londons undervärld; detta är några av de saker vi får uppleva i VR spelet Blood & Truth.


Vi inleder spelet med att introduceras till vår protagonist Ryan Mark, som precis efter ett lyckat militäruppdrag får nyheten  om att hans far har gått bort och att han kommer skeppas hem från Mellanöstern för att närvara på begravningen. Familjen hinner knappt samlas och sörja ihop innan de blir attackerad av en maffiaboss som vill ta över deras affärsverksamhet – genom hot om våld. Spelets story är ganska enkel, men för spelet bra framåt och bjuder på många banor med feta eldstrider.

I spelet så kan du använda vanliga Playstation kontrollen men jag kan rekommendera att du istället använder Move kontrollerna då det upplevs mycket mer realistiskt och enklare att spela med dom. Visst det fungerar med en vanlig kontroll, men spelet är gjort för att köras med Move. Spelet är gjort så att du kan spela som vänster eller högerhänt utan problem då man kan hålla pistolen i vilken hand som helst. På höften så kan man se hölster där du kan sätta tillbaka pistolen när du ej behöver den, på bröstkorgen så har du ammunition som du kan ta med din tomma hand och plocka fram ett klipp och sen ladda om pistolen utan problem.

Ammunition kan man hitta utsprida över banorna, men man ska försöka bevara och skjuta mitt i prick så att säga så man ej slösar bort dom till man verkligen behöver ammo. Hittar du ett större vapen så kan du ha det hängandes över axeln, sen bara sträcka dig över axeln, trycka på knappen och så har du vapnet i handen. Vapen, ammo och plocka fram dem fungerar smidigt och är inga problem, dock så kan man ibland missa när man sträcker sig efter ammo i heta strider eller tappa klippen medan man duckar från de inkommande eldskurarna.

Under spelets gång så kan man få nya vapen och vapendelar så man kan modifiera och färgsätta dina vapen. Det finns en vapenstation där du ser vilka vapen du har, vilka modifieringar du har och en färgspruta så du kan måla om så som du vill ha vapnen (under förutsättning att du har låst upp ny färgscheman). Vid t.ex. en låst dörr så plockar du fram din lilla väska med dyrkar, skruvmejsel eller tång. Med dessa så kan man öppna upp dörrar, luckor och på så sätt ta sig vidare i spelet. När du dyrkar upp ett lås så använder man båda händerna, för att få låskolven att hamna rätt så vrider man med höger hand och vänster för att öppna upp låset när kolven sitter rätt. Kul att få in lite mer variation i spelet, än bara skjuta allt som rör på sig.

När man ska röra på sig i spelet så visas det upp en markör och cirkel på marken som visar var man kan röra sig till. Om man t.ex. står i en dörröppning så kan man trycka på X eller O för att flytta sig från sida till sida i dörren, vilket är bra så man får bästa möjlighet att se vad som finns utanför dörren. På vissa ställen så blir det att man kör som en ”rail-shooter”, d.v.s. att du ej styr var du rör dig utan du får bara se till att skjuta alla fiender som poppar upp och försöker mörda dig.

Siktet på spelet är inte det bästa, känns som man alltid skjuter precis bredvid och det är svårt att kolla genom siktet hela tiden då fienderna ibland bara väller fram. Men man lär sig in i spelet genom massa skjutande hur man träffar fienderna oftare (men fortfarande frustrerande). Men man kan hålla pistolen eller vilket vapen man ha med båda händerna, vilket underlättar när man siktar, men man måste ladda om så ibland är det enklaste bara att skjuta hej vild omkring fienderna tills man träffar dom.

Grafiskt sett så är det inte det bästa, då sett inifrån VR-headsetet. Om du kollar på din tv så ser det helt okej ut, men när du har headsetet på dig så dras upplevelsen drastiskt ner. På ljudsidan så har vi riktigt bra röstskådespelare och ljudbilden när du slänger dig in i en strid är riktigt bra. Något som jag har märkt är att jag får ta pauser, då jag märker av ett lätt illamående när jag stått för länge (kan bara vara jag, men rekommenderar att ta pauser till och från).

 

Blood & Truth är ett explosivt spel där du får använda Move kontrollerna för många saker utöver sikta och skjuta, så är kul att få använda dom till fullo. Grafiskt sett så inte det bästa, men lite att förvänta då PSVR inte är i samma standard som VR på PC. Utöver dessa saker så är det riktigt kul att skjuta sig lös på alla fiender, ta sig framåt och lösa krisen som ens familj är i. Jag har testat på många skjutar spel och Blood & Truth är absolut det bästa som jag kört hittills och varit riktigt tillfredsställande, ja förutom när man dör 😀


Specifikation

Denna recension baseras på Playstation 4 versionen.

Blood & Truth. Lägsta pris 399 kronor enligt Prisjakt.nu 2019-06-17. 

Recensionsex tillhandahållet av Sony.
Tillhandahållaren av spelet har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar