Hem RecensionerTillbehörsrecensionerGamingstol/Kontorsstol Secretlab Titan Evo 2022 Stealth (Regular)

Secretlab Titan Evo 2022 Stealth (Regular)

av Fredrik Olsson

Lyx är irrelevant om det inte ökar livskvaliteten. Detta är något som Secretlab verkar haft som motto när de utvecklat den nya Titan Evo 2022 serien. Men vad får man för den stora summa pengar du behöver hosta upp för den nya stolen egentligen, och räcker det för att övertyga vår cyniska recensent? Dags att sätta stolen på prov!


Följande områden kommer att beröras:

Montering & Manual, så ni får en bild av hur pass lätt stolen är att sätta samman.
Komfort & Ergonomi; hur bra är det att sitta i stolen under längre tid, och hur är den rent ergonomiskt.
Funktioner & Inställningar; vilka inställningsmöjligheter finns.


Montering & Manual:

Lyxkänslan är tydlig när det kommer till paketeringen, då Secretlabs otroligt tydliga manual och förinstallerade skruvar gjorde att detta blev den snabbaste installationen någonsin. Varje komponent var individuellt paketerad och framförallt omsorgsfullt detaljerad i hur lätt det skulle vara att sätta samman stolen… vilket uppenbarligen stämde. Lägg därtill att flera av komponenterna sätts fast på stolen med hjälp av magneter (ex. sidokåpor och själva armstödskuddarna) gör att du lätt kan byta ut dessa i framtiden skulle de bli dåliga. Inte nog med att det från start alltså kändes flärdfullt, det medföljde även magnetiserade verktyg, vilket ökade doften av kvalitet ytterligare. Men så kostar den stol vi mottog runt 5 000 kronor, vilket är mycket för en gamingstol, oavsett vem du är…

Komfort & Ergonomi:

Ser vi till dess komfort är det viktigt att poängtera att du som potentiell köpare kan välja inte bara storlek (finns ”Small”, ”Regular” och ”XL”), utan även material ( imiterad läder, tyg eller äkta läder – där den senare nära nog dubblar priset) – vilket gör att det givetvis kan variera i känsla beroende på vad du väljer. I vårt fall blev det en ”regular” i imiterad läder, vilket har deras standardpris på runt 5 000 kronor. Värt är även att nämna att den imiterade läderversionen kommer i hela 32 varianter och tyg versionen i sju versioner – vilket gör att du kan få ett betydligt mer unikt utseende skulle du så vilja. Nåväl, i vårt fall går det inte annat än att vara imponerad över den goda kvalitet i material i rygg och dyna, som trots en oerhört intensiv period alltid känts fortsatt stram och samtidigt bekväm.

 • ’Small’ – Avser 150-169cm långa personer, på upp till 90 kg.
 • ’Regular’ – Avser 170-189cm långa personer, på upp till 100 kg.
 • ’XL’ – Avser 181-205cm långa personer, på upp till 180 kg.

Det som utmärker Secretlabs modeller är inte bara det omfång av varianter, utan att de kommer med ett dynamiskt svankstöd. Med hjälp av två roterbara reglage (en på vardera sida om ryggen), kan du dels justera höjdläget för det interna svankstödet, men även hur mycket det kan skjuta ut eller in. På detta sätt gick det väldigt snabbt att hitta en sittställning som inte bara upplevdes skön, men som faktiskt gjorde det hela mer stöttande. Det är första gången vi ser detta i en gamingstol – och vi kan inte mer än prisa Secretlab för denna addering till en egentligen redan väl använd design (rent utseendemässigt). Det ökade verkligen känslan i stolen avsevärt, och blir mer eller mindre standard framåt – i alla fall för stolar i samma prissegment.

Funktioner & Inställningar:

I övrigt följer många mer vanliga funktioner, så som möjlighet att kunna luta stolen, justera ryggen individuellt, höja och sänka sitsen och justera själva armstödet på flera sätt (det kallas 4D i regel, och avser möjligheten att skjuta framåt och bakåt, inåt och utåt samt svänga armstöden). Armstödens övre del har en mellanhård kudde, som verkligen känns mjuk, men utan att låta dina armbågar sänka sig mot den metallbotten som finns på undersidan.

På det stora hela är det en utomordentligt stabil konstruktion, vilket bärs upp av en förstärkt aluminiumhjulbas, som verkligen skriker tålighet.

Slutligen kan vi ta upp huvudkudden, som här kommer med magneter även den på baksidan – och gör att du egentligen bara behöver placera den längre upp på stolsryggen och den håller sig på plats. Att kudden i sig är väldigt mjuk med sitt minnesskum och sammetslena yta gjorde att den redan stod ut – men att du då kan placera den lite var du vill på den högre delen av ryggen gör att du slipper band som måste knytas, plus att det ger en än mer samlad ’look’. Visst, om du råka röra huvudkudden lite för hårt, kan den ramla ner – men överlag sitter den på sin plats… men det är ändå värt att nämna skulle man vara en lättirriterad person.

Mina Åsikter:

Secretlab Titan Evo 2022 Stealth må vara ett onödigt långt namn, men med den övertygande kvaliteten som man får här, kan det accepteras utan några problem. Den har ett rent och samtidigt tämligen diskret utseende (i alla fall vårt recensionsexemplar hade det) – och är framförallt oerhört skön att sitta i. Att den dessutom förser dig med en oerhört intuitiv och lätt installation är bara förspelet, när vi sedan når möjligheten med svankstöd och den kloka designen överlag. Det är förvisso rent designmässigt en gamingstol som påminner om de flesta andra på marknaden, men under ytan gömmer sig verkligen en ny kung på scenen – som samtidigt etablerar nya standarder för andra att följa. Så trots det höga priset går det inte annat än att rekommendera stolen starkt – särskilt om du vill ha en som håller länge och väl!


Specifikation
 • EGENUTVECKLAD, ERGONOMISK OCH LÄTT RUNDAD SITTDYNA
 • SECRETLAB SOFTWEAVE™ PLUS-MATERIAL
 • SECRETLAB NEO™-HYBRIDKONSTLÄDER
 • FYRVÄGS-L-ADAPT™-SVANKSTÖDSSYSTEM
 • 4D-ARMSTÖD I HELMETALL MED CLOUDSWAP™-ERSÄTTNINGSSYSTEMET
 • SECRETLABS MAGNETISKA HUVUDKUDDE MED MINNESSKUM
 • KORTARE, OMKONSTRUERAD KLASS 4-HYDRAULIK
 • NFC-ETIKETT MED FÖRFALSKNINGSSKYDD
 • PATENTSÖKT KALLSKUMBLANDNING
 • UPP TILL FEM ÅRS FÖRLÄNGD GARANTI
 • RYGGSTÖD FÖR HELA RYGGEN MED 165-GRADERS LUTNING
 • MEKANISM FÖR MULTI-LUTNING
 • ADC12-ALUMINIUMHJULBAS
 • XL PU-HJUL

Recensionsex tillhandahållet av Secretlab. Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll. 

Modellen har ännu ej kommit till Sverige – men finns att beställa från tillverkarens hemsida – standardpris €499.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar