Hem NyheterSpelnyheter Mario Kart Live: Home Circuit | Ny trailer visar hur det fungerar mer ingående!

Mario Kart Live: Home Circuit | Ny trailer visar hur det fungerar mer ingående!

av Redaktionen

Lär dig mer om banbyggande och spelande!

Mario Kart Live: Home Circuit innehåller en gokart, med antingen Mario eller Luigi i förarsätet, beroende på vilken uppsättning du väljer. Med är också fyra portar, två pilmarkörer som kan användas för att göra dina banor ännu bättre och en USB-laddningskabel för gokarten. Själva spelet laddar du ned utan någon extra kostnad från Nintendo eShop. När det väl laddats ned synkroniseras det med din gokart.

För att kunna köra ett race placerar du först ut de fyra portarna runt om i ditt/dina rum och sedan kör du igenom var och en av portarna i tur och ordning för att skapa en banlayout. Kreativitet är nyckeln här och många olika typer av banor kan utformas, från de allra enklaste och klassiska till mer komplexa med mängder av kurvor. Det rekommenderas att du har en yta på minst 3,5 x 3 m att bygga banan på men utöver det kan alla bostadsytor, stora som små, förvandlas till en unik Mario Kart-upplevelse med otaliga kombinationer möjliga även i mindre rum. När banan har skapats är det dags att tävla!

Det primära spelläget i Mario Kart Live: Home Circuit är det som heter Grand Prix. I det spelar du mot Koopalings i åtta Grand Prix med sammanlagt 24 olika banor. I varje lopp dyker välkända Mario Kart-hinder och föremål upp i spelet och påverkar din fysiska gokart, vilket ger Mario Kart-spelandet en helt ny dimension. Om du till exempel får en svamp i spelet ger det den fysiska gokarten en fartboost, men träffas du av ett rött skal i spelet kommer din fysiska gokart att tappa farten. En rad välkända föremål från Mario Kart-serien är med här, inklusive de halkiga bananskalen, bläckspillande Bloopers och till och med Bullet Bills. Olika miljöer som under vatten, vulkaniska och retro kommer krydda tillvaron på banorna ytterligare genom att införa en mängd olika faror och funktioner i spelet, som alla påverkar den fysiska gokarten. Att samla mynt i spelet låser också upp alternativ, så att du kan få olika dräkter och utseende på gokarten på spelskärmen. På samma sätt som Mario Kart 8 Deluxe finns det också ett alternativ för styrassistans för att hjälpa gokarten att hålla sig på banan och låta yngre eller mindre erfarna spelare delta i det roliga.

Utöver Grand Prix-läget finns det flera andra sätt att spela Mario Kart Live: Home Circuit:

· Custom Race: Detta läge ger spelarna ännu mer utrymme för kreativitet. Här utformar du inte bara banans fysiska layout utan lägger också till faror, föremål med mera och kan därmed skapa verkligt unika banor.
· Time Trial: Skapa en bana och spela sedan för att få snabbast möjliga tid. Antingen mot dina egna personliga rekord eller lämna över kontrollen till en annan spelare för att se om de kan slå din tid.
· Mirror Mode: För de som vill ha en extra utmaning. Här kan du spela alla Grand Prix-banor spegelvända.

Med fyra uppsättningar Nintendo Switch och Mario Kart Live: Home Circuit kan upp till fyra spelare tävla mot varandra i antingen Grand Prix eller Custom Race-läget. 16 Oktober ska det finnas tillgängligt!


Vad tycker du om denna nyhet? Skriv i kommentarsfältet nedan, eller maila dina tankar till oss på info@nordlivpodcast.se.

Källa: ”Nintendo”

 

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar