HyperX Pulsefire Haste

av Martin "Fyghar" Johansson

Det har dykt upp en ny design till gamingmöss de senaste åren, och det är att man har massa hål i plasten för att ta bort vikt. Men gör det egentligen någon skillnad?


Jag är lite skeptisk till den nya musdesignen där det ser ut som att man har borrat hål över hela musen. Jag förstår varför de har valt att att göra det, de vill minska vikten så man kan flytta den snabbare när man spelar och det är något som verkar fungera perfekt. Jag känner knappt av vikten när jag använder Pulsefire Haste, vilket är en ovanlig känsla då den inte är trådlös och sladden ofta brukar medföra en viss tyngd till framsidan av musen, särskilt när de är tygklädda som den här. Kabeln är visserligen rätt tunn men de jag har använt har ändå haft en viss tyngd till sig. Trådlösa möss har ju ett eget batteri vilket också det medför extra tyngd och jag tror att HyperX gjorde helt rätt i att inte göra den här trådlös, den blir helt enkelt lättare då.

Knapparna känns även de lätta, men responsiva. Med det menar jag att det är inte mycket motstånd när jag trycker på dem och de svarar snabbt och effektivt. Jag har tidigare suttit med gamingmöss där jag har behövt klicka flera gånger för att få den respons jag vill ha och det är skönt att slippa det med den här. Dessutom är knapparna skyddade mot damm, de har alltså förseglat mekaniken där knappen trycks ner för att det inte ska komma in damm som täpper till, en riktigt bra grej, särskilt om man är ute och reser mycket. Utöver det glider musen lätt på musmattan och det följer med lite extra ’glides’ för att få bättre grepp. Det är inget jag känner att jag behöver men det är en kul detalj att få med när man köper en ny gamingmus – det kan ju bli rätt svettiga sessioner! 

På tal om justeringar kan man ladda ner programmet HyperX NGENUITY där man kan ändra vilken färg som ska lysa i vilket mönster, vad knapparna ska göra samt ändra musens DPI. Belysningen har enbart tre olika mönster vilket jag kan tycka är lite snålt. Nu är det visserligen inte någon större grej, men i jämförelse med andra möss hade jag velat se ett eller två mönster till. Det är inte särskilt kul att bara välja mellan ett ljus, färgskifte eller att belysningen andas. Det är samma saker på alla produkter med RGB-belysning och det vore kul om de kom med något nytt. Det är bara en smaksak och absolut ingenting som påverkar musens funktioner. Vad som däremot påverkar funktionerna är ju DPI:n som kan gå från 200 hela vägen upp till 16 000! Jag vet inte vem som använder den lägsta eller högsta hastigheten, men alla lär hitta en hastighet som passar.

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller HyperX Pulsefire Haste. De flesta “klagomålen” jag har kommit med är enbart personliga preferenser och inget som gör musen dålig. Det här är en riktigt bra mus som lär passa de flesta gamers, främst FPS-spelare kanske men inte enbart. Med allt det i åtanke, plus en vettig prislapp runt 600 kronor, kan jag inte göra annat än att rekommendera den här som ett Bra Köp!

Specifikation
Shape Symmetrical
Sensor Pixart PAW3335
Resolution Up to 16000 DPI
DPI Presets 400 / 800 / 1600 / 3200 DPI
Speed 450ips
Acceleration 40G
Knappar 6
Vänster / Höger brytare TTC Golden Micro Dustproof Switch
Vänster / Höger livslängd 60 miljoner klick
Ljuseffekter Per-LED RGB lighting
Onboard memory 1 profile
Polling rate 1000Hz
Kabel HyperFlex USB Cable.
Anslutning USB 2.0
Material Virgin-grade PTFE
Vikt (utan kabel) 59g
Vikt (med kabel) 80g
Dimensioner Längd: 124.2mm
Höjd: 38.2mm
Bredd: 66.8mm
Kabellängd: 1.8m

Recensionsex tillhandahållet av HyperX. Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll. 

 

i samarbete med PriceRunner

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar