Hem ArtiklarGOTY - Game of the Year Game of the Year | Nördlivs gemensamma topplista för 2018 | Topp 10

Game of the Year | Nördlivs gemensamma topplista för 2018 | Topp 10

av Redaktionen

I vad som säkert var det svåraste, längsta och mest ingående Game of the Year-avsnittet någonsin, så tog vi fram vår absoluta topplista! Nu en vecka efter så är det dags att även publicera den i skrivet format för de som hellre läser! Så här har ni topp 25 spel – först plats 25-11 utan inbördes ordning (se föregående inlägg), som sedan övergår till topp tio listan, med satta placeringar!

I överläggningen (som hörs i avsnitt 194) så var det väldigt tydligt att det inte skulle vara en enkel process, då året varit helt fantastiskt. Plattformsspel, rogue-lite, trippel-a blockbusters, racing, strategi och många andra speltyper har alla spel i sig som utmärkt sig. Något som ni kan höra mer ingående i vårt ”Bäst i sin genre”-avsnitt för övrigt! 

Se gärna Nördlivarnas individuella GOTY listor för 2018 här!

Självklart, är det så ni vill ha en mer djupare insikt i vår kohandel om vad som hörde hemma på denna lista. Lyssna på avsnitt 194. Antingen via Nördliv på iTunes eller direkt via vår webbspelare:


Subnautica | recension (Plats 10)

Långt nere i djupet gömmer sig inte bara en hemlighet rent storymässigt, men även underbart läskiga monster och vidunder i detta fantastiska överlevnadsspel. Dess vackra miljöer och otroligt välbalanserade spelmekanik gör att man bara måste spela vidare för att se hur det slutar. 


Forza Horizon 4 | recension (Plats 9)

De flesta andra spel bleknar i FH 4s skugga – inte bara på grund av dess enormt varierande värld, där det alltid finns något att upptäcka eller göra. Men framförallt i spelets påverkbara miljöer, underhållande tävlingar och free-roaming som görs till perfektion. Ska ni spela ett bilspel – så ska ni spela denna härliga arkadracer! 

 

Octopath Traveller | recension (Plats 8)

Klassiskt JRPG möter nya möjligheter, när Octopath Traveller bjuder in dig som spelare. Rikt världsbygge, enorm ’lore’ och härligt persongalleri gör detta till det ultimata japanska rollspelet av 2018. För att inte tala om dess dundermysiga 2D-HD som kan få den mest härdade spelaren att smälta…

 

Call of Cthulhu | recension (Plats 7)

Detektivarbetet, Cthulhu-vibbarna och utforskandet smälter samman till en sjukt indragande story som egentligen säger inget annat än ”-Spela mig!”. Att sätta sig med CoC, är att mer eller mindre omedvetet tvinga sig själv att spela klart det….för nog tusan går det inte att lägg i från sig!

 

Surviving Mars | recension (Plats 6)

Att behärska mars-landskapet är inte helt lätt, men att få reda på de olika sluten, managera rätt genom alla uppfinningar och uppgraderingar är otroligt njutbart och skapar en upplevelse av eufori som sällan setts. Att sedan variationen även upprättshålls med slumpmässigt placerade teknologier i tech-trädet och härligt utmanande miljöförhållanden, gör detta beroendeframkallande strategispel till ett måste!

 

Frostpunk | recension (Plats 5)

Världen kan vara en grym plats, och just på grund av det, så blir Frostpunk omöjlig att lägga i från sig. De svåra valen och berättelseutvecklingen i spelet gör att det blir en unik upplevelse som fångar inte bara ditt spelbehov, men som även fångar ditt hjärta. Dystopi kan ibland vara härlig!


Detroit: Become Human | recension (Plats 4)

Få gånger har spel varit så filmiska och medryckande som med Detroit: Become Human. Med tre huvudkaraktärer så viras vi in i ett äventyr – en berättelse och framförallt deras livsöden, som gör det enormt svårt att värja sig emot. Spelet bjuder på hjärtlig värme, svåra val, tårdrypande ögonblick och en fantastiskt vacker värld. Valet är ditt i världen av Androider!


Marvel´s Spider-Man | recension (Plats 3)

Att hamna på denna plats tillhör enbart jättar. Och Spider-Man är ett spel som ingen bör missa. Med ett gameplay som liknar en kombination av Batman och Assassin´s Creed så är det på många sätt superhjälte-perfektion. Animationer, story, action, och skådespeleri skapar en helhet som sätter ribban för spel gjorda på film/tv/comics-licenser. Detta är nivån man behöver slå! Helt enkelt en storartad upplevelse över hela brädet!


Dead Cells | recension (Plats 2)

Att lyckas göra ett rogue-lite som är lika många delar tillgängligt som utmanande är svårt. Men att samtidigt ge det humor, ytterst precisa kontroller och framförallt en fräschhet som idag är få förunnat gör att Dead Cells inte bara står ut – det fullkomligen glänser! Om detta är standarden för rogue-lite spel så vill vi vara en del av framtiden nu! Ett enastående spel som kan utmana de största tippel-A spel utan problem!

 

Vinnaren av Nördlivs utmärkelse för ’Game of the Year’ 2018

God of War | recension (Plats 1)

När God of War kom så var det inte bara ett tecken på att spelserien mognat, men att utvecklarna tagit det hela till en helt ny nivå. Inget i spelet har lämnats åt slumpen, och med en total harmoni i actionfyllda och utmanande strider, fantastiskt karaktärsbygge och en berg-och-dalbana rent emotionellt så går det inte att förneka att God of War är perfektion. Världsbygget, karaktärsutvecklingen, känslorna, uppgraderingarna, miljöerna och den härligt mångsidiga spelbarheten gör detta till Nördlivs bästa spel för 2018! Helt.Enkelt.Lysande!


Tack och lov så gick det förhållandevis smärtfritt (nåja mestadels i alla fall), men om Ni tycker att denna GOTY är helt fel (eller rätt); hör då av er! Vi vill jättegärna veta vilka spel som platsar på Er GOTY!

Skriv till oss via mail eller direkt på våra sociala medium; Twitter – Facebook – Instagram

Läst vilka spel som kom på placeringarna mellan 25 till 11 (utan inbördes ordning)? – Tryck här för att komma till inläggen ifråga!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar