Hem ArtiklarGOTY - Game of the Year Game of the Year 2017 | Nördlivs gemensamma GOTY!

Game of the Year 2017 | Nördlivs gemensamma GOTY!

av Redaktionen

I årets Game of the Year överläggning (som hörs i avsnitt 147) så var det tydligt att det inte skulle bli enkelt. 2017 har varit ett fenomenalt år sett till spel, över alla plattformar. Gamla plattformar (PC, PS4, XB1) såväl som nya (Nintendo Switch) har helt enkelt haft ett riktigt bra år och efter en lååång stunds givande och tagande i underhållningen tecken, så har vi kommit fram till en lista för 2017. För er som lyssnade på förra veckans avsnitt, så är detta redan något ni vet om.

Tack och lov så gick det förhållandevis smärtfritt (nåja mestadels i alla fall), men om Ni tycker att denna GOTY är helt fel (eller rätt); hör då av er! Vi vill jättegärna veta vilka spel som platsar på Er GOTY!

Skriv till oss via mail eller direkt på våra sociala medium; TwitterFacebookInstagram

Se gärna Nördlivarnas individuella GOTY listor för 2017 här!

Självklart, är det så ni vill ha en mer djupare insikt i vår kohandel om vad som hörde hemma på denna lista. Lyssna på avsnitt 147.
Antingen via Nördliv på iTunes eller direkt via vår webbspelare:


TOPP 10 – 2017

10. Ys VIII: Lacrimosa of Dana

Återkomsten av det senaste Ys spelet, gav inte bara oss ett vackert spel (vi recenserade på PSVita), utan ett äventyr om den skeppsbrutne Adol och hans äventyr. En saga som borrar sig in i själen och håller dig kvar länge och väl.

Gå till recension


9. Total War: Warhammer II

Det bombastiska spelvärlden i Total War: Warhammer II ger oss inte bara enorma arméer och nya områden att utforska. Det visar att Creative Assembly verkligen vet hur de ska finslipa sina spel; så till den milda grad att de är nästintill omöjliga att lägga ifrån sig. Detta står som ett faktum för det lore-fyllda realstrategispelet Total War: Warhammer II.

Gå till recension


8. PlayerUnknowns Battlegrounds (*ea)

Få spel har skapat sådan spelarstorm som PUBG. Ett spel som i sin enkelhet finner nya djup och berättelser varje gång man sätter sig med det. Dess battle royale-stuk har efter dess release försökts kopieras, men ingen kommer i närheten av PUBGs variationsfyllda multiplayer. I ena spelsessionen finner du dig smygande fram genom terrängen utan att någon ser dig, i andra så blir du beskjuten från start. Allt kan hända, och det är det som är det fina i spelet.

Gå till recension 


7.RESIDENT EVIL 7 biohazard / BIOHAZARD 7 resident evil

Med ett mörker som golvade även den mest luttrade skräckspelaren, så gav Resident Evil 7 oss en upplevelse som är svår att glömma. Karaktärsdrama och bitande jobbig stämning (vilket är en bra grej) är bara lite av det som serveras i ett av de bästa Resident Evil spelen någonsin. Ett spel som äntligen sköt fram Resident Evil spelen till där de hör hemma; i de högsta echelons av skräckspel.

Gå till recension


6. Nier: Automata

Den dystopi med androider som visas upp är inte bara ödesmättad och extremt tilldragande; den har väldigt många små personliga stunder som inte hittas någon annanstans. Robotar vars systrar försvunnit, till strider och gameplay som verkligen engagerar och utmanar spelaren. Nier: Automata är tufft i början, men kommer man över det, så finns det en rikedom av upplevelse därefter.


5. The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Ett spel som inte bara väcker känslor, utan ett äventyr som överträffar många spel, oavsett plattform. Utforskarandan, pusselmomenten och enbart känslan av att faktiskt påverka världen, är så utomordentligt välgjord att det inte går att värja sig för Zelda: BotWs fantastiskt vackra värld.

Gå till recension


4. Horizon: Zero Dawn

Redan från start, så är det uppenbart att utvecklarna Guerilla Games verkligen tagit i från tårna med det här spelet. Ett spel med fenomenal spelmekanik, där du smyger dig fram i utsökta landskap i perfekt symbios med världen det hela utspelar sig i. Med en av spelvärldens nya stilbildande hjältinnor, står Aloy verkligen ut som en karaktär vi vill veta mer om. För att inte tala om en värld som verkligen spricker av liv och som ger spelaren väldigt många frågor. Den mest grafiskt kompetenta upplevelsen under 2017; alla kategorier.

Gå till recension


3. Super Mario Odyssey

När vi äntligen får ett nytt Mario spel till en stationär Nintendo plattform, så är det tydligt att inga genvägar tagits. Spelet fullkomligen sprutar kreativitet och upptäckaranda, samtidigt som dess gameplay bara ger spelaren en enda tanke ”- Jag bara MÅSTE spela mera!”. Variationen i världar, sätt att ta sig an banor och omspelningsvärde är såpass enormt att Super Mario Odyssey inte bara kommer vara ett Mariospel i mängden. Detta är ett spel som en generation kommer prata om decennium efter decennium. Mario är tillbaka på ett sätt som är rentav ostoppbart galet bra!

Gå till recension


2. Wolfenstein II: The New Colossus

För ett spel som på pappret ska ge spelaren klassisk hjärndöd action, så är det inte lite lager av spänning, drama och action som ges. Det är enormt mycket rentav. Att få se uppväxten av B.J. Blazkowicz är som att bli slagen i magen, och samtidigt älska det. Med action och stealth i perfekt harmoni, med en perfekt balans av story som verkligen griper tag i en, så är det helt otroligt att säga att ett spel som Wolfenstein (trots sitt ursprung) faktiskt kan få dig att känna på sätt som du inte trodde ett spel (framförallt ett spel i denna serie) kunde göra. Årets absolut bästa FPS-upplevelse alla kategorier!

Gå till recension


Vinnaren av Nördlivs utmärkelse för ’Game of the Year’ 2017

1. Assassins Creed Origins

När Ubisoft tog en paus i sin Assassin’s Creed serie, så var det många av oss spelare som tänkte att de själva visste att serien stagnerat och blivit tråkig. Och så kan det ha varit, men det förnekar inte det faktum att när de till slut kom ut med Assassin’s Creed Origins så hade de lyssnat på fansen, och vanliga spelare från hela världen. Äventyret i det antika Egyptien är extremt insugande och har en spelmekanik och levling som helt enkelt bara gör att du måste spela vidare. Upptäckarandan i kombination med story är sannerligen i sitt esse; för att inte tala om den utsökt framtagna världen som inte bara känns levande, men som även döljer på hemligheter och mysterier som får dig att spela vidare till och med när spelet är slut. Bayeks äventyr är den robusta och underbara nystart som Ubisoft hoppats på, och vi spelare kan inte annat än hålla med. Detta är inget annat än årets bästa spel; 2017.

Gå till Nördlivs recension


Detta är som sagt mer av sammanfattningar av våran Game-of-the-year lista och en mer ingående analys kan höras i avsnitt 147. Läs gärna även våra individuella Game of the year spel här.


Hör gärna av er om vad ni tycker om vår Game of the year lista för 2017, om vi har rätt eller fel och framförallt vad Du tycker. God fortsättning!

info@nordlivpodcast.se  – TwitterFacebookInstagram

Du kanske också gillar