Hem ArtiklarGOTY - Game of the Year Game of the Year 2016 | Nördlivs gemensamma GOTY!

Game of the Year 2016 | Nördlivs gemensamma GOTY!

av Redaktionen

Efter en lång överläggning (som hörs i avsnitt 100) så kom vi till slut fram till en gemensam GOTY lista för 2016. Tack och lov så gick det förhållandevis smärtfritt (nåja mestadels i alla fall), men om Ni tycker att denna GOTY är helt fel (eller rätt); hör då av er! Vi vill jättegärna veta vilka spel som platsar på Er GOTY!

Se gärna även våra personliga GOTY listor för 2016 här!

Självklart, är det så ni vill ha en mer djupare insikt i vår kohandel om vad som hörde hemma på denna lista. Lyssna på avsnitt 100, Antingen via Nördliv på iTunes eller direkt här nedan!


TOPP 10 – 2016

10. Overwatch

Med detta spel så förflyttade sig Blizzard ur sin vanliga zon av spel, till ett mer hjälteuppbyggt FPS. Och resultatet var magiskt; karaktärerna, vapnen, balansen och de otroligt roliga matcherna.

Gå till recension


9. Dishonored 2

När första Dishonored kom, så kom det att fylla en plats i spelarnas hjärtan som länge varit tomt. Den sköna blandningen av ’stealth’ och ’action’ var oslagbar. Så när nu tvåan kom, så fanns oro över att de redan hade toppat. Men så var inte fallet; spelet var underbart, och  många av de tidigare saker som varit tvivelaktiga, hade nu åtgärdats. Ett riktigt bra spel!

Gå till recension


8. Dark Souls III

Få spel delar publiken såsom Dark Souls serien. Dess råa stil och upplägg borgar milt sagt för ett utmanande spel. Dark Souls III satte sig på kartan direkt som en av de bästa spelen ur serien, och får självfallet plats på denna lista.

Gå till recension


7. Mafia 3

Med en story som behandlar 60-talets rasfrågor, tillsammans med en hämndhistoria av stora proportioner, så blev detta spel inte bara en positiv överraskning, det fullkomligen hänförde sin spelare. Lägg därtill möjligheten att utforska en New Orleans liknande stad, och du slår praktiskt taget guld!

Gå till recension


6. BlazBlue: Centralfiction

Få spelserier inom fighting genren kan uppbåda både en fighting mekanik som slår det mesta, såväl som möjligheten att erbjuda en komplex story. Detta senaste och förmodligen sista BlazBlue levererar en upplevelse sällan skådad i spelgenren.


5. Stardew Valley

När spelet kom ut, så antog de flesta att det enbart var en Harvest Moon klon. Men när man väl startade upp spelet, så insåg man att det var så mycket mer. Från en enkel utvecklare så har vi fått ett enormt varierat spel, som väver in story, fighting såväl som strategi element i arbetet med din farm. Ett mysigt spel som verkligen greppar tag om din spelsjäl!


4. Uncharted 4: A thiefs end

Redan från start av spelet, så står det klart att detta äventyr kommer bli något alldeles extra. Animationer, grafik, story, gameplay; Uncharted 4 har allt! Och även om det är bitterljuvt från och till (är sista med Nathan Drake i huvudrollen sägs det), så är det Uncharted seriens främsta inkarnation.

Gå till recension


3. Civilization VI

Efter sex års arbete, släppte Firaxis sitt Civilization VI. Ett spel som vid första anblick verkar allt för bekant, men som efter några ronder uppvisar en enorm skillnad från tidigare inkarnationer. Med ett rigoröst stort arbete så visar Firaxis att de är en av världens bästa utvecklare. Balanseringen, krigandet, diplomatin, utforskandet; allt når nya höjder med Civ 6!

Gå till recension


2. Titanfall 2

Spelet fick flera av Nördlivs medlemmar att ändra sig rakt av ang. sina tankar om Titanfall som serie. Spelets multiplayer var explosiv, snabb och framförallt rolig. Men det roliga var även att singel kampanjen var riktigt dynamisk och framförallt underhållande. Från att tidigare varit en spelserie många sett ner på, så kommer uppföljaren och slår ner väldigt många konkurrenter. Helt klart ett underbart spel, och helt enkelt årets andra bästa spel…

Gå till recension

Vinnaren av Nördlivs utmärkelse för ‘Game of the Year’ 2016


1. DOOM

Få comebacks har varit så här slafsiga och actionspäckade. Doom förde oss tillbaka till rötterna på ett sätt som lockade till sig såväl nya som gamla spelare. Dess humoristiska kampanj där Doom guy, själv skiter i storyn (precis som spelaren) är uppfriskande som attan. Lägg därtill en arena shooter inspirerande multiplayer, som är rapp, skjutglad och framförallt rolig, gör detta till årets bästa spel!

Gå till Nördlivs recension


Detta är som sagt mer av sammanfattningar av våran Game-of-the-year lista och en mer ingående analys kan höras i avsnitt 100. Läs gärna även våra individuella Game of the year spel här.


Hör gärna av er om vad ni tycker om vår Game of the year lista för 2016, om vi har rätt eller fel och framförallt vad Du tycker. God fortsättning!

info@nordlivpodcast.se

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar