Hem RecensionerFörhandstitt Förhandstitt: Fights in Tight Spaces

Förhandstitt: Fights in Tight Spaces

av Joel Svahn

Vad skulle du säga om en kortleksbyggare, t.ex Slay the Spire, plötsligt skulle få barn med en välkoreograferad slagsmålsscen ur James Bond (eller annan valfri action-hjälte som har på sig kostym och ger ut smisk i form av knytnävsmackor)?


Låter det intressant? Det tyckte jag med och startade förväntansfullt Fights in Tight Spaces. Du spelar som agent 11, en kostymbärande slagsmålsspecialist som med försmak för häftiga combo-moves. En spelomgång börjar med att du får välja vilken typ av kortlek du ska börja med. Dessa har olika inriktningar och är bra på olika saker. Vill du hoppa runt och undvika alla attacker som kommer mot dig eller bara dunka ihjäl folk med rå styrka, det är upp till dig. Kortleken du väljer kommer vara central i hur din spelupplevelse blir.

Med denna kortlek ska du slås från början till slutet på en bana. Banan består av olika nivåer i form av rum. I dessa finns det en mängd fiender som du ska ge däng. Så låt oss hoppa in på det som är den största biten av Fights in Tight Spaces, att slåss.

Spelet är turbaserat där du först spelar så många kort du kan för att undvika det fienderna gör när du är klar. De flesta korten kostar ett momentum som du har tre av varje runda. För denna resurs kan du göra tre saker: slå, röra dig eller bygga upp block. Att bygga upp block gör att du kan stoppa så mycket skada som du har block. Varför ska du göra det när du bara kan ta ett steg åt sidan? Därför att om du använder ett rörelsekort tappar du combo. För varje slagsmålskort du spelar får du en combo, en ytterst värdefull resurs som ibland ersätter momentum som resurs för att spela kort. Combo stannar kvar mellan rundor, men som sagt, för varje rörelsekort du spelar försvinner en värdefull liten siffra.

Med dessa simpla grundstenar byggs det upp ett avancerat spindelnät av möjligheter. Sparka en fiende in i en annan för extra skada är ett bra alternativ, men kanske att bara putta dem en ruta ger dig fler möjligheter inför nästa runda? Samtidigt står den där snubben med pistolen dumt till… för dina motståndare.

Denna kombination av både positionering och kortspelande tvingar mig verkligen att tänka till en extra gång innan jag spelar mina kort. Det må vara utmanande, men jag gillar det skarpt. Förutom sitt unika koncept har spelet också en väldigt egen visuell stil. Med de vita bakgrunderna och agent 11’as svarta kostym blir allt det där röda blodet lite extra rött. Det hjälper också till med att snabbt ge en överblick kring situationen du befinner dig i. 

Än så länge är detta allt du gör, och korten är inte särskilt varierade, men det är utan tvekan lovande. Det finns jättebra saker att bygga på och jag hoppas verkligen att utvecklarna lyssnar på all feedback som dyker upp och går balls to the walls in i detta nya spännande spel.


Specifikation

Denna recension baseras på Steam/PC versionen.

Fights in Tight Spaces. Lägsta pris ca 200 kronor enligt Steam 2021-03-18.

Recensionsex tillhandahållet av Mode 7 Games.
Tillhandahållaren av spelet har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar