Hem RecensionerSpelrecensionerNintendo Voxel Battle Simulator

Voxel Battle Simulator

av Victoria Sandberg

Med pansarvagnar, helikoptrar och missiler slår du ut allt motstånd! Spela kampanjen, bygg din egen strid eller spela mot en vän för att se vem av er som har bäst taktik när era trupper attackerar med det dramatiska ljudet; boink! boink!


Voxel Battle Simulator är precis vad det låter som, en simulerad strid med små pixelgubbar och fordon. Du kan antingen spela en kampanj där motståndarsidan redan är på plats och det bara är för dig som spelare att placera ut dina trupper på det vis som du tror är mest effektivt eller så kan du välja en egen bana och bygga upp båda sidornas styrkor.

I början av en strid, oavsett om du spelar kampanjen eller sandbox-läget, har du en specificerad summa som du köper dina trupper med. Det gäller alltså att planera klokt då olika sorters trupper är bra på olika vis. I början av kampanjen har du endast fyra olika sorters trupper som du kan placera ut men desto längre du kommer i kampanjen desto fler sorters trupper får du att välja mellan. För varje bana du vinner kan du dessutom uppgradera ett av dina truppalternativ så att de får mer hälsa, bättre skydd eller högre attack.

Kampanjen är indelad i olika miljöer med ett antal banor till varje miljö. Banorna skiljer sig genom var hus, skog och andra statiska element är placerade, hur motståndarens trupper är placerade samt hur mycket tillgångar du har att fördela på dina trupper.

Svårighetsgraden är stigande och det är ganska klurigt att fundera ut vilka trupper som fungerar bäst mot vilka och hur de bör placeras för att bäst fungera som försvar, attack eller bara som lockbete. Du måste klara av alla banorna i första miljön för att kunna ta dig vidare till nästa.

Misslyckas du och alla dina trupper dör är det bara att testa igen. Du förlorar inga tillgångar eller uppgraderingar genom att förlora en strid och striderna är väldigt snabba, så det är inga problem att försöka igen. När man förlorar gång på gång kan det vara lite frustrerande, men när man äntligen lyckas klura ut hur man ska hantera de där nya motståndarna så blir man lite extra glad och vill bara köra ”en bana till…”

I sandbox-läget har du direkt tillgång till alla miljöer och alla banor och kan själv avgöra hur stora tillgångar de både lagen ska ha. Sedan placerar du ut alla trupper för det ena och sedan det andra laget. Om du vill kan du genom sandbox-läget spela med en vän på samma dator genom att placera ut trupper i varsin färg. Du kan även spela via Steams Remote Play.

De dioraman som utgör området för striden har mysiga färger och detaljer så som tågräls och vindkraftverk som gör att den känns som en del av en större värld. Trupperna eller de små gubbarna som strider för dig gör små dramatiska ljud när de dör och alla skott och bomber låter som små plopp. När infanteriet marscherar säger de boink boink, ibland i takt, ibland helt hur som helst. I bakgrunden hör vi en dramatisk musik som höjer spänningen och stridskänslan. Blandningen av något så dramatiskt som en storskalig strid med dundrande musik och den mysiga atmosfären med de lite knasiga ljudeffekterna tycker jag blir ett väldigt trevligt resultat. Att anpassa sig till miljöerna och att man kan dra fördel av världen gör att jag känner mig delaktig i spelets värld, men samtidigt gör ljudeffekterna och den grafiska stilen att allt inte blir så himla verkligt och tungt. En lagom blandning av knasigheter och strategi enligt mig.

Kontrollerna är inga konstigheter, du klickar dig lätt runt i menyerna med muspekaren. Jag tycker att det är enkelt att placera ut trupperna och lika enkelt att ta bort dem om det skulle bli fel. Det finns inte så mycket att säga om kontrollerna då du endast sätter ut trupper eller klickar på stora tydliga knappar i menyerna. Enkelheten i kontrollerna tror jag är en stor fördel när det senare i år portas till Nintendo Switch. 

Som ett enkelt, knasigt och lite mysigt battle simulator-spel tror jag att detta skulle passa de flesta. Med sin relativt låga prislapp tycker jag definitivt att detta är ett spel du bör pröva om du är ett fan av battle simulators.

Specifikation

Denna recension baseras på PC versionen. Kommer att släppas på Nintendo Switch senare i år.

Voxel Battle Simulator. Lägsta pris 83 kronor enligt Steam 2021-05-04.

Recensionsex tillhandahållet av ROOKIEZ FROM WASAW.
Tillhandahållaren av spelet har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar