Hem RecensionerSpelrecensionerPC The Elder Scrolls Online: Blackwood

The Elder Scrolls Online: Blackwood

av Alexis Winoy

Zenimax har släppt det senaste kapitlet för The Elder Scrolls Online. Blackwood är den femte expansionen och utspelar sig 800 år innan Oblivions händelser. Expansionen innehåller bl.a. en ny region för äventyr, en ny huvudberättelse, nya publika instanser, en ny trial och nya världshändelser. Dessutom ett helt nytt tillägg: Companions.


För er som spelat tidigare Elder Scrolls-spel kommer ni att få besöka nostalgiska platser. Allt utspelar sig i den nya regionen, Blackwood. Där försöker Prinsen av Förstörelse, Mehrunes Dagon, ta över Tamriel tillsammans med sekten The Order of the Walking Flame. Det är upp till dig och dina kompanjoner att sätta stop för deras planer. Berättelsen har en mix av intrig, mord, äventyr och såklart pressen att Tamriel kommer förstöras föralltid. Under spelets gång kommer du ha sällskap av Eveli Sharp-Arrow, som är denna expansions huvudperson (utöver spelaren, så klart).

Berättelsen är väldigt fängslande även om jag föredrar förra expansionens (Greymoor) mer. Jag hade väldigt svårt för Eveli som sidokaraktär. Hon var mest irriterande och himlade med ögonen när hon pratade. Jag förstår att de vill få in komisk effelt men det känns som att det tog en ut ur berättelsen. Utöver det känns det även som att berättelsen slutar väldigt abrupt. Det är antiklimatiskt och även om det öppnar för framtida innehåll kändes det lite sisådär att inte få ett helt avslut.

Det största tillägget som introduceras i Blackwood är Companions. Du kan som spelare äntligen ha sällskap under dina äventyr. Mirri och Bastian är de två som man kan rekrytera just nu, men i framtiden kommer det definitivt komma fler. Companions har sina egna personligheter och kommer väldigt ofta berätta om det finns något de gillar eller inte gillar. Gör du något som de inte gillar kommer du förlora inflytande. Mirri är helt okej med att du stjäl saker medan du förlorar inflytande när du har Bastian vald som din kompanjon. Dina kompanjoner har egna vapen och utrustning, går upp i level samt har egna förmågor. De kan vara tank, healer eller dps, men tyvärr känns de för svaga för att vara bra på något av det. Jag ser fram emot att se hur detta system kommer att utvecklas i framtiden.

Det finns olika portaler till Oblivion runt om i Blackwood; de spawnar på olika platser i regionen och man kan aldrig vara säker på var de uppkommer då de inte finns med på kartan. Den nya regionen är väldigt mörk och dyster. Detta tillsammans med att spelaren kan och kommer tas ut och in från Deadlands, en region av eld och förstörelse, ger en bra balans. Elder Scrolls Online är ett vackert och detaljrikt MMO och Blackwood-kapitlet är ännu ett tillägg där man får njuta av en oerhört vacker (eller ovacker) värld.

Röstskådespeleriet i Blackwood är fantastiskt och som vanligt har alla NPC:er man kan interagera med egen röst och personlighet. Jag fullkomligt älskar detta i Elder Scrolls Online. Världen känns mer dynamisk när man hör de olika NPC:erna konversera med varandra eller kanske springer man på en som lunkar efter ett par öl… 

Blackwood är ett bra tillskott som expansion i Elder Scrolls Online. Kapitlet har en bra balans av berättelse och tar spelaren fram och tillbaka mellan Blackwood och Deadlands. Även om berättelsen kändes lite platt med sitt slut vill jag poängtera att kapitlet kommer expanderas i framtiden. Det nya Companion-systemet tycker jag är spännande och ett roligt tillägg. Blackwood ger en mycket men samtidigt låter en sukta efter mer. Det ska bli intressant att se hur allt kommer utspela sig under tidens gång.


Specifikation

Denna recension baseras på PC-versionen.

The Elder Scrolls Online: Blackwood. Lägsta pris 549 kronor enligt Prisjakt.nu 2021-06-10.

Recensionsex tillhandahållet av Bethesda.
Tillhandahållaren av spelet har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar