Hem RecensionerTillbehörsrecensionerKringutrustning (annat) Streamplify CAM + Streamplify LIGHT 10

Streamplify CAM + Streamplify LIGHT 10

av Danny Larsen

Streamplify är tillbaka här igen med två produkter som vi ska kolla lite extra på – Streamplify CAM och LIGHT 10. Den första är en webbkamera och den andra är en ring light. Frågan som vi alltid ställer oss hur väl fungerar de och vad har de för funktioner. Häng med så ska vi se vad de har att erbjuda.


Streamplify CAM

Streamplify CAM är som jag skrev ovan en webbkamera som erbjuder oss full HD-inspelning med 1080p och 60 FPS. Den har en autofokus och inbyggda mikrofoner, men låt oss börja först med vad vi får med i dess förpackning.

Det första som vi plockar fram är såklart webbkameran, sedan är det den medföljande lilla tripoden som man kan använda om man inte vill ha webbkameran sittandes på en monitor. Sladden på webbkameran är generös till sin längd på två meter, vilket ger dig gott om möjligheter att koppla in den på andra sätt än bara på din monitor. Där har vi allt som följer med i förpackningen. Kort och gott.

Webbkameran är i en cylinderformad design och den klassiska fästet. Runt webbkameran finns ett hölje som man kan skjutas fram och tillbaka, det här är till för att du med all vetskap vet att ingen kan kolla på dig utan att du vet om det. Samtidigt som du förhindrar att webbkameran kan se något stänger du samtidigt av att mikrofonerna på kameran är igång.

Fästet som webbkameran har på undersidan är det klassiska med en platta och en fot som du fäller ner under och bakåt som man använder för att ge stöd och fästa kameran på din monitor. I fästet finns också en gänga som du kan använda för att skruva fast webbkameran med på tripoden som medföljer. Tripoden har en höjd på 14.5 cm, men man kan genom att ta tag i gummiduttarna på änden av varje fot och dra ut dem så att tripoden nu har en höjd av 21 cm. Fästet på tripoden har en arm som gör att du kan vinkla din webbkamera precis som du vill ha den då den sitter på en kulled som du kan vrida åt alla håll och vinklar (vilket är väldigt smidigt och behändigt). Gummiduttarna dämpar samtidigt vibrationer från att tas upp allt för mycket av webbkameran om du har den t.ex. ståendes på ditt skrivbord.

De inbyggda mikrofonerna, ja mikrofonerna då det är två stycken som finns på webbkameran. Du har en mikrofon på fronten av webbkameran och en på den högra sidan av den. Det är inte det absolut bästa ljudet jag har hört från mikrofoner. Ljudet har en lite burkig upplevelse när jag lyssnar på mina testinspelningar. De du pratar med kommer höra och förstå vad du säger för något, men att de kanske får höja upp volymen på dig i det programmet ni sitter och pratar i.

Jag skulle rekommendera att man går in i ljudinställningarna på datorn och ställer in volymen där för att få ut den bästa ljudstyrkan, samt att man bockar ur Loudness då den förstärker allt ljud den plockar upp – och inte på ett bra sätt. Men om man kommer använda webbkameran till att streama eller bara sitta i samtal, brukar man vanligtvis ha en annan primär mikrofon som t.ex. Streamplify MIC som sin ljudkälla. Även fast jag känner att mikrofonen inte är den bästa är den fullt duglig om man inte har en annan mikrofon till hands.

Webkameran kommer i helsvart utförande och har en lång sladd som gör att man kan dra och fästa den en bra bit ifrån sin dator, vilket gör att man kan leka med sin setup på hur man vill filma sig själv. Med stöd upp till full HD inspelningar i 60 FPS, håller den måtten för dig som vill börja streama eller bara vill ha en kamera för att använda när du pratar online med vänner eller familj.

Webbkameran har autofokus som fungerar riktigt bra, samt att den anpassar ljusstyrkan om du har för ljust till att vara den bästa möjliga. Om du som jag som inte direkt har någon annan ljuskälla vid min dator utöver mina båda monitorer kan jag rekommendera att ni inskaffar en för att förhöja bildens kvalitet och undvika att försvinna bort i dunklet. Men eftersom vi är inne på rekommendationer kommer kanske nästa objekt som vi ska tala om kanske vara något för er då.


Streamplify LIGHT 10

Streamplify LIGHT 10 är en ljusring. Om du nu direkt kommer med frågan; vad är en ljusring, kommer här en förklaring. En ljusring är en cirkulär ljuskälla som lyser upp och som du kan sätta runt din webbkamera, systemkamera eller din mobil för att ge dig en bättre ljusbild och synas bättre när du streamar eller vloggar utomhus eller i farten.

Men vad följer med i LIGHT 10s förpackning? I förpackningen följer såklart ljusringen, en tripod, ett fäste för systemkameror och ett fäste för mobiler eller som jag gjorde och fäste Streamplify CAM i den. Där har du hela kittet för att lysa upp dig själv när du streamar.

Men om vi ska kolla lite noggrannare på ljusringen. Ljusringen kommer med en tripod som har en flexibel höjd mellan 20-25 cm. Dessa sladd är på 2 m och ger dig också möjligheter att dra den ganska långt beroende på hur du vill ha din setup. Ljusringen kommer med tre olika färgtemperaturlägen, enkelt förklarat är det tre olika lägen du kan använda beroende på vilken omgivning eller ljusläge du vill ha i bilden. De tre olika lägena heter; Summer Amber, Tranquil White och Winter Blue.

Summer Amber har en mer gulnande färgton, Tranquil White är en mer neutral vit färgton och Winter Blue har en blå färgton. Om den inte vore nog med tre färglägen har vi också tio ljusstyrkor att välja mellan, dessa är såklart helt upp dig och hur ljussättningen är runtomkring dig när du spelar in. Alla tre färgtemperaturlägen och ljusstyrkorna ändrar man snabbt och enkelt på den kontrollen som sitter på sladden. Du har en av/på knapp, en knapp för att höja ljusstyrka och en för att sänka den och sist har du en knapp för att ändra färgtemperaturlägena.

Om du vill använda den om du är ute och vloggar på mobilen kan du enkelt koppla in dess USB sladd i en powerbank och vips har du ljus. Genom att fälla ihop tripodens ben får de ett bra handtag att hålla i för inspelningarna, väldigt smidigt och bra.

Det finns egentligen inte så mycket mer att säga om LIGHT 10, det är en väldigt enkel och smidig ljusring att använda och applicera bättre ljus på dig under inspelningar eller använda när du är ute på språng och vill spela in någon vlogg.

Streamplify CAM är en smidig och bra webbkamera som du bara pluggar in och kör med från start, tillsammans med Streamplify LIGHT 10 kan du förbättra ljusbilden på dig själv eller vad du filmar. Streamplify CAM är för vad den är en riktigt bra kamera som har en krisp och bra bild, med dess autofokus kommer du att synas bra och att ljusstyrkan i bilden håller sig bästa möjliga. Och om man har Streamplify Light 10 kommer man att enkelt kunna ställa in och få den färg och ljusstyrkan man vill ha och kommer att synas väl om man så sitter framför datorn eller är ute och vloggar.

Även fast man går hårt ut att de är plug-and-play saknar jag ändå att kunna få gå in och finlira med om det så är ljudbilden eller höja eller sänka gamman eller svärtan i webbkameran. Visst den fungerar från start och den är till för dig som vill börja med streaming och inte vill ha något krångligt och bara kan plugga in och köra direkt. Ljudbilden kanske inte imponerande mig direkt, men för vad den gör är det ett riktigt bra köp för dig som vill börja streama eller bara ha en för att ha samtal med vänner och familj.


Specifikation

Streamplify CAM

Modell
CAM
Färg Svart
Bildupplösning 2M pixel, 1920×1080 FHD, CMOS Sensor
Bildformat YUV2 och MJPEG
Bildfrekvens (640*480) 60 fps, (1280*720) 60 fps, 1920×1080 30 fps/ 60 fps i MJPEG
Synvinkel 90 grader
Zoomtyp Digital
Fokusavstånd 70 mm till oändlig
Fokustyp Autofokus
Antal mikrofoner 2 enheter
Signal till brus-förhållande Större än 40 dB
Dynamiskt omfång Större än 50 dB
Ljusstyrkeförbättring Ja
Effekt som krävs 5V, 150mA
Plug & Play Ja, standardprotokoll UVC och UVA
USB-version USB 2.0 type A, kompatibel med type 3.0-kontakt
Kabellängd 200 cm
Kompatibel med trefotsstativ Har stöd för standardhuvud ¼ tum

Streamplify LIGHT 10

Modell
LIGHT 10
Storlek 10 tum/26 cm, ytterdimensioner
LED-diodnummer 120 st.
Energiförbrukning (maximal) 10 watt
Strömförbrukning USB, 5V/2A
Ljusstyrka (maximal) 480 lumen
CRI(Ra) ≧90
Färgtemperatur 3000K – 6000K
Färgtemperaturnivå 3 nivåers justering
Ljusstyrkenivå 10 nivåers justering
Kontrolläge Trådbunden styrenhet
Trefotsstativ Ingår
Trefotsstativets utsträckta höjd 20cm ~ 25cm
Stöd för smarttelefonstorlek Har stöd för smarttelefoner upp till 76 mm breda
Stöd för kamerafäste utan elanslutning Ja
Tillbehör Kamera-kulfäste x1, svanhalshållare x1

Recensionsex tillhandahållet av Streamplify. Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll. 

Streamplify CAM. Lägsta pris 699 kronor enligt Cdon 2022-02-14.

treamplify LIGHT 10. Lägsta pris 249 kronor enligt Cdon 2022-02-14.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar