Hem NyheterFilm/TV Nyheter RIP John Hurt

RIP John Hurt

av Redaktionen

Det är med stor sorg som vi igår fick reda på att skådespelaren John Hurt har gått bort efter en längre kamp mot bukspottkörtelcancer.
John Hurt är, eller rättare sagt var, en skådespelare med en bred bakgrund av alla de typer av karaktärer man kan tänka sig: En karismatisk mentor, fosterfar och vän till Hellboy, den ondsint och hänsynslös Kanslern som styr England med järnhand i V för Vendetta, en oförsiktig rymdfarare som lät nyfikenheten gå före och fick ett brutalt slut på sin resa, och sist men inte minst den stackars deformerade John Merrick aka Elefantmannen (ett fantastiskt skådespelande under all den makeupen han var nöd att ha på sig).

Men detta är bara några få roller som John Hurt har spelat under årens gång, han har varit aktiv sedan 1962 och har på sin meritlista över 204 filmer.
Han var en väldigt allsidig skådespelare som vi kan se ovan och har alltid imponerat med sitt skådespeleri och mest av allt hans distinkt djupa raspiga röst (vilket har, enligt min åsikt, alltid gagnat honom och gjort att han har stuckit ut mot mängden).
Det synd att vi inte kommer få mer utav honom då han är enastående skådespelare, vi kan dock se fram emot de 4 filmer som han han avsluta innan hans bortgång. John Hurt blev 77 år gammal, men under majoriteten av dessa så levde han för att underhålla oss alla med det han gjorde bäst!

För mig kommer John Hurt alltid vara berättaren i ”Sagor för stora barn” eller ”Jim henson´s The Storyteller” som den hette. En tv-serie som gick 1987-88, där hans karaktär berättade europeiska folksagor för sin hund. En väldigt underhållande serie med (för då) spektakulära effekter och fantasifulla dockor.

Vad är det du minns John Hurt mest för? Är det i Alien eller någon annan av alla hans roller han porträtterat under årens gång. Skriv in och berätta då jag vill höra dina tankar om denna legend och vad han har gett oss. Skriv här nedanför eller in till oss på info@nordlivpodcast.se

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar