Hem NyheterFilm/TV Nyheter Terminator – Chansen att se origin story såväl som retcon!

Terminator – Chansen att se origin story såväl som retcon!

av Redaktionen

Den 25:e juni kommer nya filmen Terminator Genisys på bio. Och utan att ha sett den, så är det tydligt att den är en film som gör om saker och ting i Terminator tidslinjen. Och det rejält då den tar vid där originalfilmen från 1984 började.

Varför tar vi då upp detta. Jo, filmen som startade detta; Terminator, går även den upp på bio den 22:a juni, och skapar ett ypperligt tillfälle att få samma berättelse visad i två olika tappningar.

2475765-terminator1

I Terminator (1984) så skickas Kyle Reese tillbaka i tiden för att rädda den framtida motståndsrörelsens ledare John Connors moder,  Sarah Connor.
Han skickas tillbaka då SkyNet, en medvetet AI system, vill radera sagda hjälte ur historieböckerna. Detta blir sedan en katt och råtta lek på klassisk åttiotalsmanér.

 

Info review Sinopsis Film Terminator Genesys (2015)

I Terminator Genisys (utifrån det vi ser i trailern och läser på IMDB), så skickas än en gång Kyle Reese tillbaka i tiden för att rädda John Connors moder. Likaså skickas en terminator från elaka SkyNet samtidigt; men denna gång är tidslinjen förändrad.

Ytterligare en terminator, kommer fram ur skuggorna, och visar sig vara en mycket äldre version som sett över Sarah Connor sen en lång tid tillbaka. Detta visar sig förändra allt som man sett i original filmens tidslinje.


 

Huruvida den nya Terminator Genisys är bra; det vet vi inte, vi kan bara hoppas.
Men det är ett ypperligt tillfälle att se två filmer som båda har ursprung i en originalberättelse gå upp på bio.

Att jämföra skillnader i manus och skådespeleri mellan filmerna gör det roligt för cineaster.

Men även för er som enbart gillar rå action, så är första Terminator en ikonisk film, som inte många trott sig kunna se på bio igen.


 

Vilket Nördliv va 🙂

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar