Hem RecensionerFörhandstitt Förhandstitt: Pandemic Express

Förhandstitt: Pandemic Express

av Peter Tjernström

Zombies har blivit vardagsmat för många personer. Med serier som The Walking Dead och filmer som World War Z har mycket zombiemedia skapats och man kan argumentera att det finns FÖR mycket. tinyBuild Games lägger sin egen spinn på denna genre med Pandemic express. Jag är dock inte säker på om de har lyckats urskilja sig får det berg av zombiespel som redan finns.


Pandemic Express är ett multiplayer zombieskjutarspel vilket är mycket likt kull. Matcherna fylls med 100 personer och en  börjar som zombie. Denna ska sedan infektera de andra spelarna. Om man blir dödad av en zombie blir man till en zombie själv och ska döda överlevarna. De som är människor måste ta sig runt, hitta vapen och lyckas säkra tåget som sedan börjar röra sig mot kartans gräns. Jag tycker att denna gameplay-loop är rolig, men det känns ibland som att man bara spelar zombie. Om man inte är duktig på spelet eller att man har otur kommer man få spendera mycket tid som zombie. Striderna mellan de olika lagen känns väldigt konstiga, ofta då jag tycker att vapnen beter sig lite konstigt. När man skjuter på en zombie åker de bakåt väldigt mycket vilket kan vara väldigt frustrerande. När man försöker smyga sig på en annan spelare och personen kan skjuta dig bakåt direkt när den ser dig känns spelet väldigt orättvist och tråkigt. 

Pandemic Express är ett fint spel som saknar innehåll. Grafiken är mycket bra samt ljuddesignen. Jag tycker att man lätt kan ta reda på var saker och ting sker baserat på ljud och den grafiska stilen påminner mig om ett noir-spel med mycket svart och vitt. Det som är synd är just bristen på innehåll. Mängden vapen som man kan hitta är inte jättehög samt att de flesta känns ganska lika varandra. Om man överlever länge som en zombie får man möjlighet att utveckla sig till en specialzombie, men detta är bara tills du dör; och det finns bara två variationer dessutom. Jag personligen behöver mer variation i mina spel för att de ska hålla min uppmärksamhet (med vissa undantag). Enligt mig så är Pandemic Express ett lovande spel, men mer måste läggas till. Mer vapen, mer typer av zombies och mer saker som händer på kartan. Om man själv spelar en zombie vill man inte vara en av de vanliga zombies som springer mot allt levande. Man vill vara den som är lite speciell och det borde tinyBuild Games fokusera mer på.


Specifikation

Denna recension baseras på PC versionen.

Pandemic Express. Lägsta pris 134 kronor enligt Steam.com 2019-05-16 

Recensionsex tillhandahållet av tinyBuild Games 
Tillhandahållaren av spelet har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar