NZXT H710i | Chassi

av Fredrik Olsson

NZXT är i farten igen – denna gång med chassit H710i som enligt de är något av ett flaggskepp. Redan dragna RGB kablar och en miniprocessor som har hand om allsköns funktioner; ja det är några av de saker som står ut. Dessutom kommer det i tre utseenden – för de spelare som vill ha val. Frågan är bara om valet ens faller på detta chassi väl vid köp…? Så fram med skruvmejsel och anti-stat band, dags att slänga in hårdvara i detta mid-tower chassi!


Denna gång är det EATX chassi (Stöd för upp till 272 mm stora moderkort) – d.v.s. en aningen förstorad ATX standard. Det är med andra ord rymligt och passar mer eller mindre alla moderkort idag. För de som funderat på Full Tower chassin, men som letar efter en bra kompromiss; så kan helt enkelt detta vara för de som inte vill ha monstruöst stora chassin, men ändå ha utrymmet.

Nåja, innan vi går in på detaljer kring frontpanelens anslutningar, den Smart Device (miniprocessor) som finns eller den inbyggda RGB lösning som följer med, så tänkte jag ta en kort bit om chassits utseende. Till skillnad från 90-talets beigefärgade datorer, så är spelare idag betydligt mer kräsna med utseendet på sina burkar. Där kommer just detta chassi in med valmöjligheter – då du kan välja mellan ett vitt, svart-rött eller bara svart utseende. Tempererat glas på sidan, och mattbelagt plåtchassi som trots sin till synes tunna uppsyn (sett till metallen) ändå är förhållandevis ljudisolerande – även om ljudisoleringsmattor saknas. På det stora hela är det en ren och fin design, som ackompanjerar RGB belysning bra och kommer serva den nya generationens gamers bra, i alla fall sett till det estetiska.

Bildkälla: Nzxt

Om vi sedan går vidare till frontpanel – så har vi två USB 3.1 portar och en USB-C (3.1) port som kommer väl till pass, samt ljudutgång. Chassit kommer med stöd för upp till 4 HUE LED strips eller 5 Aer RGB fläktar, så den mest hänförde RGB fantasten kommer få sitt lystmäte. I slutänden är det alltså gott om RGB möjligheter, men aningen snålt med USB portar. För denna prisklass hade jag gärna sett åtminstone två USB portar till på fronten. Men men, man kan inte få allt här i världen.

Sett till utrymme och mångsidighet, så förser chassits Smart Device till att du kan kontrollera och övervaka ditt chassi, ändra förinställningar sett till RGB belysningen och de fläktar som från start medföljer (3 st 120 mm fläktar, 1 st 140 mm fläkt). Det är allt som allt en veritabel ljusfest i innandömet av detta rymliga chassi, där kabeldragning underlättas på baksidan genom att ha förgjorda rännor där man kan dra kablar.

Visst har dvd-spelare för länge sedan försvunnit, men det hade ändå varit fint med stöd för det. Men då det (sett till fronten) är slutet så kan jag givetvis köpa det – särskilt då läsare ärligt talat inte är direkt i ropet längre.

Bildkälla: Nzxt

På det hela, så är det en väldigt genomtänkt konstruktion, som inte bara är till för att se snygg ut, den är faktiskt även frikostig med fläktar, utrymme och välgenomtänkta kabelhanteringsmöjligheter. Visst hade jag önskat att chassit även kommit med mer ljudisolering – särskilt till sidopanelen, där ljud letar sig ut. Det tempererade glaset är dock tacksamt tjockt och stoppar relativt mycket ljud, även om skönhet här går före nytta. Slutligen så kommer vi till priset som på 2000 kronor ändå gör skäl för sitt pris kan jag tycka. Funktioner som är inbyggda som den NZXT CAM programkompatibla processorn (CAM är NZXT egna programvara), 2 från start integrerade LED strips, välgjord konstruktion som under installering av hårdvara är både tydlig och enkel att arbeta i, gör det hela ändå till en välkommen och faktiskt prisvärt chassi i sitt segment. Visst är den inte för alla – och vill man spara en slant så är det lätt, genom att ta ett icke-RGB anpassat chassi, men för de som diggar ljusshower, vill ha bra uppgraderingsmöjligheter sett till yta, och enkel kabeldragning, ja då är H710i något för er.


Specifikation

Dimensioner Bredd: 230 mm H: 516 mm D: 494 mm, Vikt 12.3 kg, Moderkort Support Mini-ITX, MicroATX, ATX and EATX, 
Front I/O Portar 1x USB 3.1 Gen 2 Type-C, 2x USB 3.1 Gen 1 Type-A, 1x Headset Audio Jack, Front I/O internal header
1x USB 3.1 Gen 2 Internal Header, 1x USB 3.1 Gen 1 Internal Header, 1x USB 2.0 Internal Header, 1x HD Audio Header

Fan Specs Aer F120
Hastighet: 1200 ± 200 RPM, Airflow: 50.42, CFM Noise: 28 dBA, Bearing: Rifle Bearing, Aer
F140, Hastighet: 1,000 ± 200 RPM Airflow: 68.95 CFM Noise: 29 dBA 
GPU utrymme: Upp till 413 mm, Vertical GPU Mount utrymme: 50.8 mm, CPU kylare: Upp till 185 mm
Reservoir & Pump: Upp till 224 mm

NZXT H710i. Lägsta pris 1999 kronor enligt Prisjakt.nu 2019-10-07.

Recensionsex tillhandahållet av NZXT.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar