Hem RecensionerHårdvarurecensionerChassi Cooler Master Silencio S600

Cooler Master Silencio S600

av Fredrik Olsson

Cooler Masters nya chassi Silencio S600 för in deras tysta serie i en mer smakfull era – i alla fall enligt de själva. Och ärligt talat så kan jag hålla med det till punkt och pricka. Men ett chassi ska givetvis ha mer bra aspekter än sitt utseende, och det är därför vi poppar upp sidopanelen, kränger ner moderkort och hela faderullan; för att ta reda på hur det faktiskt upplevs!


Återhållsam men med potentiell flärdfaktor är ett sätt att beskriva S600. Med stöd för ATX moderkort och under, så är denna miditower både rymlig och enkel att installera hårdvara i. Med två 120 mm fläktar – en i fronten och en på baksidan, så ges luftflödet en god möjlighet att andas. Att det, trots sin relativt lilla storlek ändå rymmer redan nämnda ATX, och t.o.m. har kvar en 5.25” plats för blu-ray/dvd-spelare gör att jag ändå nickar respektfullt mot det stiliga chassit. Idag när många chassin tar bort 5.25” platser, så finner detta chassi ändå plats för en spelare, trots sin något mindre storlek. Riktigt bra tänkt tycker jag personligen av Cooler Master på den här punkten.

I övrigt är mycket sig likt jämte dagens chassi-marknad. Gummibeklädda håligheter för att lättare (och snyggare) kunna gömma kablage, en kåpa där du kan gömma både det ena och andra – utöver det uppenbara nätaggregatet, och en konstruktion som med ljuddämpade sidor effektivt döljer vibrationer och dån från eventuella fläktar, ja allt finns där, även om det knappast är något unikt för Cooler Master.

Frontpanelen innehåller tack och lov två USB 3.2 gen 1 portar, en 3.5 mm ljudkontakt och dessutom 1 SD kortläsare. Just USB kontakterna av denna generation är alltmer vanligt, men inte så vanlig som jag hoppats – och tillsammans med priset på chassit, så är det ändå en bra indikation på att trots lägre kostnad, ändå bibehållit en god standard.

Men nu ska vi inte stirra oss blinda på två USB portar – utan utbyggnadsmöjligheterna i chassit i sig, som faktiskt adderar än mer till helheten. Med totalt stöd för fem fläktar, samt förse användaren med valet att placera dammfilter eller ljuddämpat skydd på toppen av chassit påvisar bara än mer att trots att chassit påminner om mycket annat, så finns det gediget ingenjörsarbete i grunden – där ventilation och ljudbild ändå stått högt i kurs.

Men hur är chassit att faktiskt installera i?

Med en relativt liten form, så är de inbyggda kablarna ändå bra placerade, men kände att luckan på toppen var aningen svår att få upp. I övrigt så sprang tiden inte iväg allt för snabbt, vid en installation av ett system i detta chassi. Dess manual var tydligt beskriven – även om jag saknade mer assistans kring i/o kablar, som alltid är ett aber vid installering. Men på det stora hela så var detta en bra upplevelse, som faktiskt visade än en gång på att Cooler Masters nya chassi känns genomtänkt, välutrustat och stilrent med sitt stilrena yta ( särskilt i vårt fall med versionen som kommer med glas-sidopanel). Prislappen ligger som många av denna typ av miditower chassi – runt 1000-1200 kronor, och för den slanten så går det inte att neka den höga lägsta nivån i denna goda och framförallt tysta konstruktion.


Specifikation
MATERIALS: Stål, Plast, Tempererat glas, Ljuddämpande material DIMENSIONS: 478 mm x 209 mm x 470.5 mm (inkl. utskjutande delar), 466 mm x 209 mm x 460.5 mm (excl. utskjutande delar)
MODERKORTSSUPPORT: Mini ITX, Micro ATX, ATX, EXPANSION SLOTS: 7, 5.25″ PLATS: 1
3.5″ DRIVE BAYS, 4, 2.5″ DRIVE BAYS, 5, I/O PANEL: 2x USB 3.2 Gen 1, 1x 3.5 mm Headset Jack (Audio+Mic), 1x SD kort läsare, PRE-INSTALLED FANS – FRONT: 1x 120 mm (PWM 800-1400 RPM)
PRE-INSTALLED FANS – REAR: 1x 120 mm (PWM 800-1400 RPM), FAN SUPPORT – FRONT: 2x 120/140 mm, FAN SUPPORT – TOPP: 2x 120/140 mm, FAN SUPPORT – BAK: 1x 120 mm
RADIATOR SUPPORT – FRONT: 120 mm, 140 mm, 240 mm, 280 mm
RADIATOR SUPPORT – TOPP: 120 mm / 240 mm  (35 mm max moderkorts komponentshöjd)
RADIATOR SUPPORT – BAK: 120 mm, CLEARANCE – CPU COOLER: TG: 166 mm, Steel: 167 mm
CLEARANCE – GFX: 398 mm, CLEARANCE – PSU: 160 mm, POWER SUPPLY SUPPORT: Bottom mount, ATX PS2, DUST FILTERS: Top, Front, Bottom, CABLE ROUTING: 18-26 mm

Cooler Master Silencio S600. Lägsta pris 1190 kronor enligt Prisjakt.nu 2019-08-16.

Recensionsex tillhandahållet av Cooler Master.
Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar