Hem RecensionerTillbehörsrecensionerLjudsystem/Högtalare/Soundbar Logitech Z623

Logitech Z623

av Fredrik Olsson

Det är fredag kväll, du är ensam. Ett glas rödvin dukas fram och till det, och så vill du kura ner dig i favoritfåtöljen lyssnandes på en skön melodi. Det är i det ögonblicket du inser: – Hmm…lite skön basgång vore bra! Här kommer då Logitechs Z623 in som räddaren i nöden. Denna vita riddare säger med en vacker stämma ”Mig kan du lita på… mitt ljud är ej av skådat slag!”. Trots att du är aningen luddig efter vinet, så måste du ändå ställa dig frågan ”Håller detta ljudsystem vad det lovar? Det finns uppenbarligen inga genvägar till det perfekta ljudet… eller?”

Känsla & Design

När det kommer till design så är det inte mycket att orda om. Efter Logitechs trogna vana så ser vi här ett matt svart högtalarpaket med två satellithögtalare och en baslåda. 2+1 helt enkelt. Det THX-anpassade högtalarsetet både ser ut och känns bastant. Så även de två satellithögtalarna, trots deras påtagligt mindre storlek (i jämförelse med baslådan som både är enorm och tung).

Men som man brukar säga; man ska inte döma en bok efter framsidan, och trots att deras stil är en aning fabriksliknande nästan, så passar de ändå in i de flesta miljöer. Oavsett om det är för en dator, tv, blurayspelare eller spelkonsol; det flesta passar.

Ljudbild & Anslutningsmöjligheter

När det kommer till ljudbild, så är det uppenbart att uteffekten verkligen håller kvalitet. Inte nog med att vi snackar totalt 200 W uteffekt, så tillför även THX-systemet att du får en ljudbild som utmärker hela registret väldigt väl. Diskanten är tydlig och accentuerar såväl enstaka instrument som kör solo väl, men även hela orkestrars separata instrument på ett bra sätt. Mellanregistret är fint och framförallt fylligt och basen är maffig i ljudbilden. Släng på en bra action film och du kommer känna explosionerna i benknotorna.

Anslutningsmöjligheterna är även de klart godkända då du får stöd för flera ingångar; såväl optisk som 3.5 mm, och RCA-kontakter. På det sättet kan du koppla in upp till tre enheter (t.ex. dator, tv och spelkonsol) samtidigt utan att behöva koppla ur någon av de om du växlar emellan. Du har även på ena satellithögtalaren 3.5 mm utgångar för headset och AUX-utgång. Smidigt och lättillgängligt.

Det är förvisso synd att inte ytterligare möjligheter finns; som t.ex. bluetooth-anslutning, fjärrkontroll eller varför inte en egengjord programvara för att utnyttja högtalarna ytterligare. Å andra sidan har du bas- och volym-reglage direkt på den högra satellithögtalaren; så på den punkten så funkar det prima.

Installation

När det kommer till installationen så är det inte direkt bökigt. Du har redan på kartongen en tydlig genomgång för hur du sätter samman produkten; så det går förhållandevis snabbt. Dock är det värt att tänka på att basen har en vikt på sju kilo och en storlek på 284 mm x 305 mm x 266 mm, vilket gör att den kräver sin yta. Även de två satellithögtalarna är förhållandevis stora; så det gäller att tänka till vad gäller placering och hur ens datormiljö ser ut på förhand. Men allt som allt, så är installationen hur som helst enkel och bör inte vara något problem för någon att följa.


Specifikation

Total uteffekt i watt: 200 W, Subwoofer: 130 W, Satellithögtalare: 2 x 35 W, 3,5mm-ingång: 2, RCA-ingång: 1, Uttag för hörlurar: 1, Kontroller: Strömtillförsel, volym och basreglage på den högra högtalaren

Cirkapris – 1300 kr
Recensionsex tillhandahållet av Logitech

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar