Hem ArtiklarKrönika Gaming für alle! En kort betraktelse

Gaming für alle! En kort betraktelse

av Fredrik Olsson

När gaming syns på TV, snackas om på radio och syns på reklam i alla media. Betyder detta att gaming nu är allmänt accepterat?

Överallt sipprar zeldawiiuheadergaming in. På senaste avsnittet av ”Agents of S.H.I.E.L.D” tar agenterna och ”relaxar” efter ett par hårda dagars arbete, med välförtjänt skjutaspel på Xbox. Något som i sig är en indikation på hur accepterat det är idag.

Självklart är det många som ännu rynkar på näsan och tror att det här med spelande tillhör fem åringar. Men det är något som extra tydligt på väg bort iom hur pass synligt ämnet i fråga är överallt.

6a00d83452033569e201b7c6fd299a970b

Gaming debatter är idag inte hållna till några små forum. De är i media på en helt annan nivå.

En av de största talk-showerna i världen; The Late show med Stephen Colbert är också ett tydligt exempel. Colbert, en självutnämnd nörd, har tagit upp gaming ett flertal tillfällen, och de tydligaste exemplen var nyligen med en Legend of Zelda konsert som han medverkade på.

colbert_legends_of_zelda-800x400

Colbert är ett bra exempel på en programvärd som förenklar snacket om gaming för gemene man men ändå ger något till de mer nördiga där ute.

Att en av de största profilerna idag är så pass avslappnad och intagandes av gaming kulturen gör det så mycket enklare att normalisera ämnet i fråga.

Vi lever i en bra tid för gamers; det är

betydligt mer socialt accepterat, och genom de alla olika former av underhållning som finns (mobilspel, konsoler, datorer) så gör det att alla idag mer eller mindre är gamers.

Det kan självklart bli bättre, vi är inte där än. Men man måste ändå kunna stanna upp och se att det är betydligt bättre än det varit.

/Nördliv-Fredrik

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar