Hem RecensionerSpelrecensionerPC Destiny 2: Beyond Light

Destiny 2: Beyond Light

av Alexis Winoy

I den nya expansionen får vi spelare äntligen gå bakom ljuset till den mörka sidan. Detta är något som varit önskat ända sedan första Destiny släpptes. Lever mörkret upp till hypen?


Destiny 2: Beyond Light bjuder på en intressant, om än kort, berättelse. Flera planeter har försvunnit tack vare mystiska Pyramidskepp som har funnits runt om i galaxen. Dock får vi inte riktigt veta varför än, utan istället träffar ens Guardian på The Exo Stranger, en karaktär som dök upp i första spelet. Man får då i uppdrag att stoppa Eremis, the Kell of Darkness på månen Europa. Hon är en Fallen som har lyckats komma över kraften Stasis; en makt som är motsatsen till Light, dvs Darkness. Under tidens gång får man ta del av Stasis, som sedan blir en helt ny kraft för ens Guardian. Nu kan man nämligen skifta mellan de två kategorierna, Light och Darkness, vilket har varit ett önskemål sedan första spelet släpptes. Den nya destinationen Europa är en planet helt täckt av is och snö, något som binder ihop temat med den nya kraften Stasis.

Stasis är kall kraft, som kan sakta ner fiender eller till och med frysa dem. Det är en oerhört kul kraft att använda. Dock är det en väldigt maktfull kraft som gör spelet obalanserat, speciellt i PvP. Jag är ingen PvP-spelare, utan jag har njutit i fulla drag av Stasis i PvE. Stasis är även den kraft som man kan skräddarsy mest. Under expansionens gång kommer man kunna få tag i både Aspects och Fragments, som ska ge olika mindre förmågor tillsammans med de som redan finns. Här finns det ett hopp om att Bungie kommer se över de redan existerande krafterna, Void, Solar och Arc. Förhoppningsvis kommer de göra något liknande med dem.

Utöver den nya kraften finns det nya Exotics, dock inte så värst många. Vissa gamla Exotics, så som vapen, har fått ett tak på hur mycket de kan levla upp och är därför nu helt oanvändbara. Däremot kan man numera få tag i de som släppts i Destiny 2 genom att köpa dem från ett valv. Det krävs dock en hel del material för att kunna göra det, men det ger de spelare som inte är hardcore lite större chans att ta del av grymma vapen och utrustning.

Med släppet av Beyond Light tog Bungie bort en massa olika destinationer och har lagt dem åt sidan. Flera av dessa destinationer kommer förhoppningsvis tillbaka i framtiden, kanske som uppgraderade versioner. Eftersom man på Europa, den nya destinationen, får uppleva kraftfulla snöstormar hade det varit kul ifall man på Mars fick uppleva riktigt kraftiga sandstormar. Beyond Light är en oerhört vacker expansion; ljudbilden passar oerhört bra ihop tillsammans med det grafiska. Det hörs, syns och känns verkligen som att man är i en snöstorm på Europa.

I och med att de tog bort mycket innehåll känns Destiny 2 lite tomt just nu. Men det finns hopp; Beyond Light är början på en ny trilogi av expansioner till Destiny 2. Dessa skulle egentligen släppas som Destiny 3, istället gjorde Bungie det kloka beslutet att släppa dem som expansioner. Jag hoppas på att få se andra Darkness-krafter än Stasis i framtiden, förhoppningsvis kanske en ny kraft med varje expansion.

Destiny 2: Beyond Light är en vacker expansion med en intressant berättelse. Det känns dock lite tomt just nu. Det finns utrymme för mer, något som Bungie planerar. Expansionen kommer att expandera men för tillfället kan man tycka att det är en stor slant för lite innehåll. Vad man får är nog den intressantaste berättelsen på länge, samt en oerhört rolig kraft att leka runt med!


Specifikation

Denna recension baseras på PC Steam-versionen.
Expansionen finns även till Xbox One, Series X/S, Playstation 4/5 och PC Stadia.

Destiny 2: Beyond Light. Lägsta pris 333 kronor enligt Prisjakt.nu 2020-11-20.

Recensionsex tillhandahållet av Bungie.
Tillhandahållaren av spelet har inget inflytande över artikelns innehåll.

En stor mängd av spel- och produktrecensioner görs på Nördlivriggen som agerar testdator/testbädd.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar