Hem ArtiklarKrönika Denna dag och alla dagar – Int. kvinnodagen!

Denna dag och alla dagar – Int. kvinnodagen!

av Fredrik Olsson

Som far till två flickor så ser jag lite annorlunda på denna dag. Självklart är det bra att vi belyser och tar fram kvinnan. Men alla andra dagar då?

Min två flickor älskar spel, och det är i den ändan som jag får försöka vara ett föredöme så gott jag kan för mina flickor. Inte i hur jag spelar eller rankar i olika spel. Utan mitt förhållningssätt till kvinnor i spelsamhället.

Vi ska vara inkluderande, lyssnandes och helt enkelt jämbördiga i vår vardag med alla tjejer som spelar. Sluta upp och tramsa oss om en tjej hoppar in i spelet; utan se det som att ytterligare en gamer har anslutit till matchen. Det ska inte vara något onormalt, utan helt enkelt vedertaget och fullt accepterat.

cover-2

Tjejer som blir tvungna att dras med glåpord i e-sportsammanhang, ute på spelservrar, i chatten, i teamspeak, i gruppsamtal eller var stans vi spelar tillsammans, behöver vi alla tillsammans både ta in och visa att de lika mycket som männen är en självklar del av vårt gaming community.

Jag uppmuntrar mina flickor idag, såväl som alla andra dagar att vara en del av gaming communityt; att visa att de hör hemma där lika mycket som jag. Och jag vill inte bara att denna dag ska vara en engångsföreteelse. Jag behöver lyssna och ta in och framförallt visa att detta inte är några konstigheter alla dagar i veckan.

Denna dag finns varje år likt en stor kyrkklocka. Det ljuder högljutt varje år med förhoppningen om att kunna tystas och inte vara nödvändig. Den vänder sig till alla män där ute att med uppmaningen om att börja med sig själva. Att se vad de kan tänka på. Vad de kan göra för att detta ska bli något normalt och vedertaget. Och för att kyrkklockan ska kunna bli tyst för alltid…

Vi kan alla ta del av detta; skapandet av ett jämställt samhälle. Både kvinnor och män och vi kan göra det kontinuerligt varje dag, varje år hela tiden.

Så….jag låter det bli sista ordet då jag inte är så bra med ord och ville säga min sak. Något som jag kommer arbeta med personligen varje dag under mitt liv, för både min skull, mina barns men självklart för alla andra där ute. Hoppas ni gör detsamma.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar