Hem RecensionerTillbehörsrecensionerTangentbord Deltaco Gaming Semi-mekaniskt RGB tangentbord (GAM-046)

Deltaco Gaming Semi-mekaniskt RGB tangentbord (GAM-046)

av Maxx Löfström

Har du begränsad budget, men är ändå sugen på ett ”flashigt” tangentbord? Ja då kliver Deltaco Gaming in med sitt semi-mekaniska tangentbord. Ett RGB upplyst sådant, som kommer med avtagbart handledsstöd och ett jävlar anamma sett till pris! Frågan är bara om det räcker hela vägen hem till nya användare… dags att smattra på tangenterna och se hur det står sig!


Deltaco Gamings GAM-046 som modellserien heter (snälla kom på ordentliga namn), kommer med mängder med ljuslägen (12 st för att vara exakt), en brytartyp som vill landa någonstans mellan mekaniskt och membran, samt anti-ghosting (möjlighet att trycka in flera tangenter samtidigt). Ja, nog har tangentbordet till synes allt en modern ”gamer” kan tänkas sig vilja ha. Utseendemässigt så slår den inga rekord, men är ändå alldeles utmärkt för de flesta spelare av idag. Det är en svartfärgad hårdplast, som känns diskret i sig, med bakgrundsbelysta tangenter, vilket funkar rent estetiskt, även om det knappast gör något nytt. Dessvärre dras betyget ner av vad som enbart kan beskrivas som dimmad belysning. Antagligen är det brytarnas gummiparti som suger upp en del av ljuset, vilket gör att det aldrig riktigt blir så väl upplyst som vi hoppats, även om det givetvis gör sitt jobb. Men då det framförallt marknadsförs som ett RGB tangentbord så är det givetvis också en stor del av GAM-046s identitet, vilket gör det tråkigt att ljuset inte var bättre; särskilt på toppen av tangenterna, där tecken syns.

Om vi kollar på brytarna i sig, så duger de alldeles utmärkt för de flesta arbeten, även om spelandet skulle höjas mer av en bättre och framförallt snabbare registrering av varje nertryckning. I nuläget känns det aningen degigt nästan, där brytarnas motstånd tar emot första biten för att sedan lätta upp. Detta är definitivt en smaksak däremot, och som ett gamingtangentbord för den prismedvetne så kommer det säkerligen duga alldeles galant, förutsett att det spelas mer på en ’casual’-nivå. E-sportare och aktiva rankspelare bör däremot köra på några andra tangentbord, då just responsen är en vanesak och definitivt något som kan fås snabbare via andra typer av brytare.

Sedan vill jag även ta en stund och påpeka att handledsstödet (även om det uppskattas att det medföljer), är bland de mest obekväma sådana vi testat. Dess plastiga utförande lämnar mycket att önska, för att inte tala om det faktum att det det går upp lite högre precis intill tangentbordets kant – vilket gör det väldigt obekvämt. Här skulle jag rakt av rekommendera att skippa tangentbordet helt, OM det så att ett handledsstöd är ett måste för er. Jag hade dessutom gärna sett att det kom med någon form av programvara – men å andra sidan är det ganska billigt, så det känner jag att det kommer undan med.

Nåja, det är hur som helst egentligen allt du får… Visst har du specialknappar inbakade, såsom mediaknappar, mail, kalkylator och Windows-knapplås; och givetvis mängder med sätt att variera själva RGB belysningen, men detta är inget nytt för denna typ av tangentbord. Men vad som däremot är ganska nytt, är att du får allt detta för ett pris under fyrahundra (just nu)! Deltaco Gaming kanske inte vinner några priser sett till design, men för prismedvetenhet så kommer det långt. Det medföljer ändå tillräckligt mycket finesser och ”häftig” RGB, för att göra det till ett riktigt bra starttangentbord för nybörjaren som inte vill lägga en mindre förmögenhet.


Specifikation

• Semi-mekaniska omkopplare.
• 19-knappars antispök.
• 12 olika belysningslägen.
• Avtagbart handledsstöd.
• 1,75 m USB-kabel.

Deltaco Gaming Semi-mekaniskt RGB (GAM-046). Lägsta pris 395 kronor enligt Prisjakt.nu 2020-03-30.

Recensionsex tillhandahållet av Deltaco Gaming.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

En stor mängd av spel- och produktrecensioner görs på Nördlivriggen som agerar testdator/testbädd.

Du kanske också gillar

2 kommentarer

Isak april 6, 2021 - 15:56

Hej, hur ändrar man belysningen på tangentbordet?

Reply
Fredrik Olsson april 6, 2021 - 18:58

Hej Isak!
Om jag minns rätt, trycker du ner FN knappen och använder dig av piltangenterna.

Hoppas det löser det hela 🙂

Reply

Lämna en kommentar