Hem RecensionerHårdvarurecensioner Cooler Master V850 SFX Gold

Cooler Master V850 SFX Gold

av Fredrik Olsson

Effektivitet och på samma gång ett fullt modulärt kraftpaket. Det är vad Cooler Master viskar in i dina (potentiella) köparöron när du nu beskådar det lilla SFX nätaggregatet V850 SFX Gold. Kan detta väldigt kompakta 850W nätaggregat verkligen hålla vad det lovar, och är det värt sin relativt stora kostnad?


Kablage, fläkt och hantering

Cooler Master backar inte på inkludering utan bjuder på en ansenlig mängd anslutningsbara kablar, samt ett ’bracket’ för att lätt kunna göra om detta mindre nätaggregat så det även går att använda i större ATX chassin. Med åtta SATA kontakter, fyra 4-pins kontakter och fyra stycken PCI-e kontakter är det en maffig pjäs, trots sin mindre storlek. Ja, den lilla släden vilken du skruvar fast nätaggregatet på är smidigt och kommer framförallt med från start, vilket innebär att du på många sätt och vis kan se V850 SFX Gold som ett universalnätaggregat.

Dess fläkt är vätskebärande (fluid dynamic bearing) vilket inte bara innebär en mer skonsam ljudnivå, utan framförallt bättre hållbarhet, då fläkten inte skapar lika mycket friktion och i förlängning vibrationer. Detta märks i Cooler Masters MTBF (livslängd) där de säger att den ska fungera i upp till 100 000 timmar – något som med all säkerhet går hand i hand med byggkvaliteten som känns stadig och välkonstruerad.

Certifiering/effektivitet och strömförsörjning

Ser man till dess strömförsörjning är det på 850 W, och då med 80 Plus Gold, vilket innebär gott bruk av nätaggregatet. Detta innebär egentligen att när nätaggregatet arbetar mindre sett till systemutnyttjande förses samtidigt din dator med en högre konsekvent mängd ström. Det är därför inte bara pålitligt, utan även högst rekommenderat för de som vill undvika plötsliga spikar av energi. Dess ’80 Plus Gold’ standard innebär alltså att den levererar en hög och stadig tillförsel av ström oavsett om det är under såväl låg användning (som när systemet använder så lite som 20% av sin kapacitet) eller 100% förbrukning.

Nätaggregatet bjuder på full modulär kablage, vilket inte bara gör den till en enkel pjäs att installera i din dator, utan också anpassningsbar efter varje system det placeras i. Att använda den mängd kablar som just du behöver är något som är extra användbart i specifikt mini-ITX chassin som detta lilla nätaggregat främst är utformat för. Dessutom innebär det en snyggare och tajtare dator rent estetiskt, samt att luft lättare (potentiellt) går genom chassit. Allt detta för ett nätaggregat som kommer med hela tio års garanti… med andra ord riktigt gott kvalitetstänk och tillförlitlighet från tillverkarens sida.

Mina avslutande tankar

I vanliga fall är SFX nätaggregat aningen för dyra. Dels för att de enbart kan användas i specifika chassin och därför blir svårare att ta med sig till uppgraderingar av andra typer av chassin. Här ger tack och lov V850 SFX Gold inte bara möjligheten att föra över till andra typer av chassis, utan visar på god prestation under arbete, där det kraftfulla lilla paketet knappt hörs av alls, och ändå visar sig vara märkbart nerkylt. Visst, du kan definitivt hitta billigare nätaggregat än detta (cirka 1 500 – 1 600 kronor), men för vad du får är det långvarighet, kvalitet och anpassningsbarhet gör att V850 SFX Gold, bokstavligen är värd sin vikt i guld…


Specifikation

MODELL
MPY-8501-SFHAGV
ATX-VERSION
SFX 12V Ver. 3,42
PFC
Aktiv PFC
INSPÄNNING
90-264V
INGÅNGSSTRÖM
10-6A
INGÅNGSFREKVENS
47-63Hz
MÅTT (L X B X H)
100 x 125 x 63,5 mm
FLÄKTSTORLEK
92mm
FLÄKTLAGER
FDB
EFFEKTIVITET
90% @ Typisk belastning
80 PLUS-BETYG
80 PLUS guld
ERP 2014 PARTI 3
Ja
ARBETSTEMPERATUR
0-50 ° C
KRAFT BRA SIGNAL
100 – 500 ms
VÄNTETID
16ms
MTBF
> 100.000 timmar
SKYDD
OVP, OPP, SCP, OCP, UVP, OTP, Surge and Inrush Protection
REGLERANDE
TUV, cTUVus, CE, BSMI, FCC, CCC, EAC, RCM, KCC, CB
ATX 24-STIFTS KONTAKTER
1
EPS 4 + 4-STIFTS KONTAKTER
1
EPS 8-STIFTSANSLUTNING
1
SATA-KONTAKTER
8
PERIFERA 4-POLIGA KONTAKTER
4
PCI-E 6 + 2-STIFTS KONTAKTER
4
SERIER
V Gold Series, V SFX Gold Series
80 PLUS
Guld
MODUL
Full modulär
WATTAL
Över 750W

Recensionsex tillhandahållet av Cooler Master. Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll. 

 

i samarbete med PriceRunner

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar