Cooler Master MH751

av Maxx Löfström

Cooler Master – känd till störst del för sina chassin och nätaggregat, kommer nu ut med en ny modellserie av gaming headset – och vi har haft möjligheten att testa det. Här är recensionen för Cooler Master MH751.

Cooler Master har med MH751 valt en mer smidig lösning på det stora hela. Lätt vikt, mjuka öronkuddar i imiterad läder, avtagbar omni-direktionell mikrofon och en enkel men elegant design – det känns på många sätt väldigt genomtänkt och funktionabelt.

Komforten är riktigt bra, vilket härstammar främst från dess låga vikt och väldigt sköna öronkuddar. Med ett enda huvudband, med paddning över hela i princip, så ser man lätt varför det är så bekvämt.

Gaming headsetet är gjort för spelare som tar sig från event till event; exempelvis e-sportare. Detta för att de har en avtagbar 3.5 mm kabel, och att en tygpåse medföljer, där du lätt förvarar dina lurar. Då både mikrofon och ljudkabel är avtagbar, så är det bara att packa väskan och åka iväg, utan att oroa dig över att kablar ska böjas sönder och samman eller för den delen att det helt enkelt ska ta för mycket plats.

Men komfort och mobilitet i alla ära; hur är det med ljudet då?

Det är en varm ton över hela brädet – med bra tydlig diskant/mellanregister och en välbalanserad och fin bas. Ljudmässigt så gör MH751 inget som inte redan hörts förut, men den gör det bra och konsekvent.

Mindre bra är däremot mikrofonen, som mer eller mindre blir headsetets svagaste del – främst för att den för med sig ett ljudläckage som blir ohållbart. Sitter man i Discord eller TeamSpeak så blöder hörlurarna (trots sin slutna design) in i mikrofonen och dina vänner får höra sig själva eller det du spelar på ett väldigt påtagligt sätt. Först tänkte jag att detta var något som hade med mitt externa ljudkort att göra – men efter att ha testat det på ett gäng olika lösningar, t.o.m. över mobil, så stod det klart att mikrofonen plockar upp ljudet från drivelementen (högtalarna) alltför lätt. Du kan självklart minimera det i den mån du kan, genom att dra ner upptagningsvolymen på din mikrofon, men då riskerar du att dina vänner inte hör dig alls – och även då tar den upp ljud från drivelementen.

Det är inte första gången jag märker av ljudläckage i headset som vi recenserar – huruvida detta rör sig om ett måndagsexemplar eller inte är svårt att avgöra, men en sak är säker, detta färgar dessvärre helheten av denna recension.

Detta är ändå i grund och botten ett gaming headset, där tanken är att man ska kommunicera med sina vänner, och samtidigt spela spel – men där så driver detta headset många av mina vänner på flykten på grund av ljudläckaget. Om man bortsåg detta, så är detta ett väldigt kompetent gaming headset – riktigt bra rentav, då ljudbild, komfort och mobilitet är av hög kvalitet, men dessvärre så drar detta mikrofonkrångel ner lurarna avsevärt är jag rädd.

Det tråkiga är också att prisbilden är överkomlig på i nuläget ett listpris på $79.99 (prisbild är inte utannonserat för Sverige under tiden vi skriver recensionen) vilket skulle landa på ungefär 700-730 kr, och då skulle man verkligen fått mycket för pengarna. Men än en gång…det där ljudläckaget drar ner på helheten alldeles för mycket…


Specifikation

40 mm nerdymium magnetiska drivelement, 3.5 mm ljudkabel (3 m) med inbyggd volymkontroll, tygpåse, 3.5 mm splitkabel (0,3 m), Vikt: 280 g (med kabel), 250 g (utan kabel).

Cooler Master MH751 Rekommenderat listpris cirka 722 kronor 2018-11-06.
Recensionsex tillhandahållet av Cooler Master.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar