Hem RecensionerSpelrecensionerPC Anno 1800: Sunken Treasures (DLC)

Anno 1800: Sunken Treasures (DLC)

av Fredrik Olsson

Förlorade skatter, excentriska uppfinnare och galet mycket stadsbyggande. Ja det förs in lite nya idéer i Anno 1800, med dess DLC ”Sunken Treasures” – men är det nog för ett köp? Vi sätter oss i dykarklockan och tar oss till botten med detta snarast möjligast!


Detta tillägg till Anno 1800s kampanj, tar dig på en resa till en ny övärld vid namn Trelawney, letandes efter din drottning som inte hörts av på länge. Väl där så finner du henne, samt en enorm ö som hon kommenderar till dig. Nu ska du utforska övärlden efter hemligheter under det böljande blå, samt få sidouppdrag från en märklig uppfinnare vid namn Nate – ja, det är helt enkelt en lättsam addering till Anno 1800, men ändå en välgjord sådan.

Som det första DLC:et till Anno 1800 (om man bortser från dag ett dlc:s) så ger det dig tillräckligt mycket nytt, både sett till berättelse och nyheter för att det ska vara värt att kika på. Framförallt är det möjligheten att ta dig ut till olika fyndigheter och leta hemliga skatter som står ut. Tja…skatter och skatter, mestadels rör det sig om gammalt skrot som kan piffas upp och göras om till en resurs – om det så är via egna upptåg eller helt enkelt uppdrag från denna kartans excentriske uppfinnare Nate. Utöver detta så är det hela berättelsen med drottningen som är den främsta fördelen, även om dykardelen är mysig. Vad gäller drottningen så handlar det mer eller mindre om att göra en stor mängd uppdrag för henne så att du hittar den gamla artefakt som gömmer sig i området.

Nu har jag självklart varit väldigt ytlig på att beskriva vad som faktiskt är nytt, men för att nämna lite så rör det sig om möjligheten att utrusta skepp med fler frakt- och ”item” möjligheter, uppgraderingar från den gode uppfinnaren (för rätt summa) och fler specialförmågor i allmänhet för skepp. Över 100 nya quest-items, en start-ö som är tre gånger större än någon i originalspelet, allt i en spelomgång som tar (i denna kampanj) mellan 5-6 timmar beroende på hur väl du kör kampanjen.

Det är i sanning ett bra tillägg till Anno 1800, med nya prylar, förmågor och dykarklockor, som kommer uppskattas av älskare av grundspelet. Om det är värt de 12 euro det kostar – ja det beror egentligen mest på om du gillade grundspelet. Är det så att du vet med dig att du gillar grundspelet så kan det även vara värt att kika på säsongspasset (25 euro) – men huruvida det är värt sitt pris (och om de kommande DLC) är bra, det får vi återkomma till.


Specifikation

Anno 1800: Sunken Treasures. Lägsta pris 11,99 euro enligt Ubistore 2019-09-12.

Recensionsex tillhandahållet av Ubisoft.

Tillhandahållaren av spelet har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar