Hem ArtiklarGOTY - Game of the Year GAME OF THE YEAR 2015 | NÖRDLIVS GEMENSAMMA GOTY!

GAME OF THE YEAR 2015 | NÖRDLIVS GEMENSAMMA GOTY!

av Redaktionen

För att komplettera till vårt Game of the year avsnitt som kom ut för två veckor sedan (Avsnitt 53 ) så kommer här en genomgång av vår gemensamma Topp 5 lista på 2015 års bästa spel. Se även vårt tidigare inlägg där vi tar upp våra individuella GOTYs här på sajten.

Märk dock att för en djupare genomgång, så ber vi er lyssna på avsnitt 53.
Antingen via Nördliv på iTunes eller direkt här nedan.


TOPP 5 – 2015

1. Fallout 4

Spelet som riskerades att hypas sönder levererade ändå en genuint säregen upplevelse. Med många sidoberättelser och situationer som alla kändes unika tillsammans med ett roligt gameplay i sann Fallout anda, gjorde detta till årets bästa spel!


2. Rise of the Tomb Raider

När Tomb Raider rebooten kom för två år sedan, så kom Lara Croft återigen i rampljuset. Nu återkommer hon i ett mer slipat spel; med bra story, snygg grafik och framförallt bra känsla i kontroll. Själva spelkänslan sitter som en smäck och är ett spel man verkligen vill sträckspela från start till mål.


3. The Beginners Guide

Få spel har fått publiken att känna och framförallt kontemplera livet såsom det korta ”The Beginners guide”. Ett fönster in i en utvecklares själ och känslor speglas väl i detta fina spel där spelmomenten i sig kanske inte ger allt för mycket gameplay, men där berättande och djupsinnig kontemplation lämnar en med en klump i halsen. Ett spel som måste upptäckas på egen hand!


4. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Hideo Koijimas magnus opus Metal Gear Solid kommer i sin avslutande form med all den pompa och ståt som herr Koijima lyckats uppstå. Och även om många saker i spelet väcker ilska och frågor, så är det ändå så bra att det transcenderar det.  Spelets stealth moment är ljuvt beroendeframkallande och storyn om än mindre mot föregående titlar i serien, är ändå riktigt tillfredsställande. En självklar del av varje GOTY lista.


5. Guilty Gear Xrd: Sign  och Dirt Rally

På femteplats så delar två spel positionen. Något man kan tycka vad man vill om, men sanningen är att båda spelen gör så många rätt för sin specifika genre att de självfallet fick ta plats på vår GOTY lista.

Guilty Gear Xrd: Sign är den uppenbara fortsättningen i Guilty Gear serien; men där spelmekanik än en gång slipats, spelkaraktärer adderats och grafik piffats till extra mycket.
För de som älskar fightingspel, så är detta spel mångfacetterat, utmanande och framförallt roligt.

Dirt: Rally kom först i early access, men nu när det är släppt i skarp version så är det tydligt vad Codemasters velat göra med. De ville sätta rallyspelsgenren på kartan och ville frångå från tidigare mer arkadmässiga spel. Med ett enormt öga för detaljer, spelkänsla, bilfysik och framförallt utmaning, så levererar Codemasters än en gång det bästa rallyspelet på många år. Simulation och valfrihet präglar spelet som får alla som älskar bil simulationer att jubla!


Detta är mer av sammanfattningar av våran Game-of-the-year lista, då mer ingående analys hörs i avsnitt 53. Så för en mer ingående genomgång av dessa spel, lyssna då på Avsnitt 53 på iTunes (vårt GOTY avsnitt som nås här) av Nördliv, som ni får länkat här nedan eller direkt till iTunes ovan. Läs gärna även våra inviduella Game of the year spel här.


Hör gärna av er om vad ni tycker om vår Game of the year lista för 2015, om vi har rätt eller fel och framförallt vad Du tycker. God fortsättning!

info@nordlivpodcast.se

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar