Hem NyheterFilm/TV Nyheter Film-rebooten av Resident Evil heter Resident Evil: Welcome to Raccoon City

Film-rebooten av Resident Evil heter Resident Evil: Welcome to Raccoon City

av Redaktionen

Säga vad man vill om Resident Evil-filmerna, men en sak vi nog kan enas om är att de inte fångande spelens ton riktigt rätt.


Att fans av den klassiska spelserien varit skeptiska även till den nya filmatiseringen är kanske inte så nytt. Vem kan anklaga dem? Glädjande nog verkar det dock som att regissören Johannes Roberts vill fånga den genuina tonen av skräck återfinns i ett par av spelseriens höjdpunkter. Han säger i en intervju med IGN att han älskar seriens atmosfär, regnet och det konstanta mörkret. Att han vill få Raccoon City självt att bli en rutten karaktär i hans film.

Han berättar även att han blivit inspirerad av John Carpenters filmer Attack mot polisstation 13 (1976) och Dimman (1980). Inte så konstigt i sig då liknelserna mellan de tidiga Resident Evil-spelen och filmerna i fråga vid närmare eftertanke är slående lika.

Vi vet sedan innan att Roberts filmatisering kommer inkludera karaktärer från de första två spelen i serien och med det även adaptera handlingen från dessa tu. Den kommer utspela sig år 1998, precis som Resident Evil 2 (1998) gjorde och vi kommer dessutom få se både det ökända Spencer Mansion, från Resident Evil (1996), och Raccoon City Police Deparment, från uppföljaren.

Vågar vi sätta lite tilltro till Roberts och hans förmåga att leverera genuin skräck à la Resident Evil i filmform?


Vad tycker du om denna nyhet? Skriv i kommentarsfältet nedan, eller maila dina tankar till oss på info@nordlivpodcast.se.

Källa: ”Bloody Disgusting

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar