Hem ArtiklarYouTube Tips Youtubetips! Star Wars musik på orgel med Ulla Olsson

Youtubetips! Star Wars musik på orgel med Ulla Olsson

av Redaktionen

När det kommer till eldsjälar, så har vi fått nys om en härlig mix av klassisk orgel med något som många av oss älskar; Star Wars. Ulla Olsson är personen som tidigare gett en mer unik ”take” på spel, nu är det filmsviten Star Wars som står under luppen!

Ulla Olsson är organisten som blandar kyrkorgel med goth och TV-spel. Iklädd korsetter, tyllkjolar och spetsvantar har Ulla framfört musik från TV-spel som Zelda, Super Mario och Castlevania och blivit uppmärksammad i såväl Kulturnyheterna som Metro och SvD.

Nu tar Ulla klivet in i en galax långt, långt borta och tolkar Star Wars! Hon släpper nu EP:n ”May The Force Be With You” där hon i samband med kommande filmen ”The Last Jedi” framför John Williams legendariska ledmotiv och soundtrack. Ulla berättar:


– Både musiken och hela Star Wars-konceptet i sig är ju maffigt, och kyrkorgel är ett lika maffigt instrument. Det låter mäktigt och är jättestort, nästan som en liten lägenhet med tusentals pipor som står uppradade i olika sektioner. Jag tänkte genast att den musiken måste jag ta med till orgeln. Det är symfonisk musik. John Williams är ett geni!

Den 10 december håller Ulla en releasekonsert i Katarina kyrka i Stockholm där hon iklädd Princess Leia-outfit framför sin musik och under början av 2018 spelar hon i kyrkor Sverige runt.
 
Se en videotrailer för EP:n här
 
https://www.youtube.com/watch?v=fsLqaJNyoiE
 

Du kanske också gillar