Hem NyheterTillbehörsnyheter Turtle Beach köper upp Roccat!

Turtle Beach köper upp Roccat!

av Redaktionen

Turtle Beach, en av de största inom gamingheadsets och ljudtillbehör, tillkännagav att ett avtal ingicks om att förvärva ROCCAT – ett tyskt PC-tillbehörsföretag med en historia av att producera spelmöss, tangentbord och andra tillbehör – många som vi även recenserat under åren. Med ROCCATs produktsortiment som läggs till Turtle Beachs, så ökar förvärvet väsentligt Turtle Beachs expansion till tillbehörsmarknaden för PC-gamingheadsets, möss och tangentbord.

Genom att förvärva ROCCAT stärker Turtle Beach ytterligare sin marknadsposition på viktiga PC-centrerade europeiska territorier, däribland Tyskland där ROCCAT redan är ett väl respekterat ledande varumärke. Dessutom kommer ROCCAT se fördelarna med Turtle Beachs starka försäljning och distribution i Nordamerika och i hela Europa, medan Turtle Beach kommer att öka distributionen till nya asiatiska marknader genom ROCCATs närvaro på dessa marknader. Turtle Beach förvärvar ROCCAT för $ 14,8 miljoner, med avdrag för rörelsekapitaljustering, 1 miljon dollar i kontanter eller aktier (företagsoption) plus upp till cirka 3,4 miljoner dollar i earnout-betalningar.

Efter genomförandet av transaktionen, vilket förväntas vara klart under andra kvartalet, förväntas ROCCATs delårsbidrag till Turtle Beachs 2019 nettoomsättning vara cirka 20 – 24 miljoner dollar. Bolaget räknar med att intäkterna från ROCCAT-produkter uppgår till över 30 miljoner dollar år 2020 och att förvärvet kommer att öka efter årets resultat år 2020.

Så det är inte bara Logitech som tycks köpa upp kända märken – Turtle Beach visar verkligen att de ämnar gå all-in i jakten på att bli ledande på tillbehörsmarknaden.

Vad det innebär för oss konsumenter är med stor sannolikhet att Turtle Beach kommer kunna stödja Roccat ännu mer – samt breda ut marknadsandelar, och förhoppningsvis ge oss bättre priser och fler olika tillbehör att välja mellan. Extra intressant är det då Roccat dessutom alldeles nyligen släppte ett gäng nya produkter  – vilket har fått bra kritik.

Hur kampen om användarna blir – återstår att se, men det är spännande oavsett!


Vad tycker du om denna nyhet? Skriv i kommentarsfältet nedan, eller maila dina tankar till oss på info@nordlivpodcast.se.

Källa: ”PRNEWSWIRE

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar