Targus Chill Mat PLUS

av Martin "Fyghar" Johansson

Det är dags att recensera laptoptillbehör! Den här gången är det en kylplatta och det är upp till mig att ta reda på vad den har att erbjuda för de gamers som sitter med laptops.


När jag plockar upp kylplattan så känns den rätt klumpig. Men när jag pluggar in den till min laptop så går fläktarna igång direkt och börjar kyla ner den. Den har dock bara en hastighet, men den fungerar bra. Utöver kylfunktionen så fungerar kylplattan även som en USB-hub, den har fyra extra USB-portar vilket kan vara rätt nödvändigt när man sitter med en laptop. De brukar vara rätt begränsade med olika portar så att de då väljer att slå två flugor i en smäll är uppskattat.

Helt ärligt, jag gillar inte designen på den här kylplattan. Dels är den inte särskilt snygg och dels känns den inte särskilt bekväm. Jag vill kunna sitta lite varstans när jag använder en laptop, som i soffan, vid köksbordet, i sängen och så vidare. Dessutom så sitter jag ofta med datorn i knät när jag använder den, men jag känner inte att det är bekvämt med den här i knät. Sen är jag lite osäker på spärrarna för när man höjer och sänker plattan, de är effektiva med att hålla uppe eller nere den höj- och sänkbara plattan, men det känns som att de enkelt kan gå sönder. Jag vill inte sitta med en kylplatta och känna att jag kan riskera att göra sönder något varje gång jag ska höja eller sänka den.

Men effektiv är den på att kyla ner då? Den är rätt effektiv på att kyla ner min laptop som fick stå ut med en del hos sin förre ägare så den blir snabbt varm av olika anledningar. Det är då skönt att ha en kylplatta som kyler ner den effektivt, även om det tar en liten stund för det att märkas av.

Nu finns det egentligen inte mycket mer att säga om den här kylplattan. Även om jag inte gillar designen så gör den sitt jobb med att kyla ner datorn och de extra USB-portarna gör att den funkar för de flesta, men inte mig. Jag har varit en laptopgamer större delen av tiden jag har sysslat med PC-spel och har då använt både en och två kylplattor som har varit bekvämare och snyggare än den här.


Specifikation
  • Funkar med: 17″ Laptops mindre
  • Färg: Svart
  • Dimensioner: 14.00″ x 10.50″ x 1.00″ (B x H x D)
  • Anslutningar: 4 st USB-portar

Targus Chill Mat PLUS. Lägsta pris 421 kronor enligt Prisjakt.nu 2020-03-10.

Recensionsex tillhandahållet av Targus.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

En stor mängd av spel- och produktrecensioner görs på Nördlivriggen som agerar testdator/testbädd.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar