Hem NyheterSpelnyheter Svenskt spelcommunity, där vänlighet och gemenskap är främsta målet | Rankone

Svenskt spelcommunity, där vänlighet och gemenskap är främsta målet | Rankone

av Redaktionen

Ett nytt community där listor och gemenskap går i bräschen!

Det Umeå-baserade communityt Rankone vill föra samman alla spelare – i ett försök att inte bara låta spelare samla sina troféer, upplevelser och minnen, men även ge de möjligheten att interagera med varandra på ett lätt och ledigt sätt.

Vårt mål är att bygga världens främsta sociala plattform för spelare, säger Johan Tjäder, en av grundarna för Rankone. Det var något vi själva kände att vi saknade – och något vi nu varje dag jobbar för att uppnå.

Visst finns det mängder med sociala medier, men där Twitter och Facebook mer fokuserar på kontakter med vänner, bekanta och släkt, så är tanken att Rankone istället ska fokusera på det som för oss spelare är mest relevant. Spelandet så klart!

Johan, och kollegorna Josef Karlsson och Arvid Sandström, tröttnade nämligen på att behöva leta reda på sina vänner varje gång de köpte en ny konsol eller signade upp för en ny tjänst. De insåg att deras vänlistor satt gisslan hos ett fåtal stora spelföretag. Och det är just därför det finns 2,5 miljarder spelare världen över – men ingen självklar, digital mötesplats för alla. Och det är där tanken är att Rankone ska komma in i bilden.

Utvecklarna av Rankone
Bildkälla: Rankone

Rankone befinner sig fortfarande i startgroparna, men communityt har redan börjat växa organiskt. I skrivande stund finns till exempel 800 streamers registrerade hos Rankone och det totala användarantalet växer i allt högre takt. Mångfalden i communityt är också den anmärkningsvärd, med ungefär 100 länder representerade, ett ålderspann mellan 12-65 och
ungefär en fjärdedel kvinnliga användare.

För tillfället är målet att hitta investerare för att kunna skala upp utvecklingen av plattformen och få in den första miljonen användare. Utifrån nuvarande tillväxttakt är det något de tror sig kunna uppnå inom två år. Arbetet har gått fort och lanseringen skedde efter bara en månads arbete: 

Vi ville lansera Rankone så fort det bara gick, berättar Arvid Sandström. Sedan rullar vi ut nya
features i en slags växelverkan med användarna. Vi skapar det de behöver – och får på så sätt ett
community styrt av användare och beteenden.

Och utvecklarna bakom Rankone tror verkligen på sin idé. För drygt 1,5 år sedan sade de upp sig från sina jobb och bestämde sig för att satsa allt. De ”ville inte sitta på ålderdomshemmet en dag och fundera på vad som kunde ha varit”, som Johan säger. Och även om expansionen kan bli hastig och ambitionerna kan låta tilltagna är teamet måna om att låta communityt växa från grunden upp. De vill utveckla communityt i samarbete med användarna, för att på så sätt låta det bli så bra det bara kan, som gemenskap.

Lite Siffror om Rankone:

  • Communityt har 800 registrerade streamers
  • Registrerade användare från 100 länder
  • Utvecklarna räknar med att nå en miljon
    användare inom två år
  • Ungefär en fjärdedel av användarna är
    kvinnor
  • Användarna är mellan 12-65 år gamla

Så gillar ni idén? Ja, då är tipset att ni svänger över till Rankone, och blir en del av vad som mycket väl kan bli den perfekta gemenskapen för oss gamers!


Vad tycker du om denna nyhet? Skriv i kommentarsfältet nedan, eller maila dina tankar till oss på info@nordlivpodcast.se.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar