Hem NyheterSpelnyheter Call of Duty: Modern Warfare | Färsk gameplay från multiplayer!

Call of Duty: Modern Warfare | Färsk gameplay från multiplayer!

av Redaktionen

Nördlivs egna Danny, Fredrik och Carl fick ta del av Call of Duty: Modern Warfare eventet som var i Stockholm tack vare Activision.

Ovan ser ni Hårdvaruredaktören Calles pangande över flera banor och flera multiplayer lägen i det fulla spelet; Call of Duty: Modern Warfare.

På eventet så fick vi en ta del av information kring hur spelet hade arbetats på för att få ut den bästa prestandan på PC. Vi fick se de trailers och spelets Game Director Marc-Alexandre Milot från Beenox pratade om hur man t.ex. hade arbetat för att få ”uncapped framerate” i spelet, så att man själv som spelare kan få ut maximal FPS beroende på hur kraftig dator man har; men också hur de hade jobbat på ljussättningen tillsammans med  den nightvision som kan användas i spelet. Detta var några saker som togs upp, vilket alla kommer vara områden som du som spelare på PC kommer märka på och efter lansering av Call of Duty: Modern Warfare i slutet av Oktober.

Men om det var inte nog med det så fick vi även tillfälle att sätta oss ner och köra lite multiplayer med de andra som var närvarande på eventet. Vi har även fått med oss tillbaka ett klipp från våran spelsession, där såklart våran eminente Carl (som förövrigt är den mest vana och skickligaste av oss tre) nästan på egen hand ledde vårt lag till seger. Spelet var väldigt lätt att komma in i och även den minst skickliga av oss (Danny) hade inga problem med att få en död på en fiende eller två.


8 Saker Activsion ville påpeka om det kommande Call of Duty: Modern Warfare på PC.

1. Call of Duty: Modern Warfare siktas på att ha en väloptimerad och dedikerad PC-version som kommer finnas tillgänglig på Battle.net, Blizzard Entertainment’s online-spelplattform. Det betyder att den kommer att innehålla alla sociala funktioner på plattformen – spelare kommer kunna hålla kontakten med vänner som spelar andra spel på Battle.net eller är anslutna till Battle.net mobilapp. Och med crossplay-testning så kommer Modern Warfare att ansluta spelare från alla plattformar i samma lobbyer.

2. Den datorspecifika versionen av Modern Warfare kommer med en obegränsad framerate, vilket gör att spelet kan använda all maskinens råkraft för att mata ut så många frames som möjligt efteråt. Det är säkert det främsta skälet till att spela på PC – fler bilder per sekund gör att du kan se fienden innan de ser dig (det är i alla fall tanken).

3. Modern Warfare kommer med widescreenstöd och fler skärmsupport som gör det möjligt för spelare att spela spelet på mer än standardupplösningen 16: 9. Modern Warfare har skapats så att du kan spela på 3 x 16: 9 skärmar utan någon snedvridning på skärmen, vilket ger dig en helt uppslukande upplevelse.

4. Genom att arbeta tillsammans med den officiella PC-partnern, NVIDIA, så kommer Modern Warfare på PC inkludera DirectX Raytracing (DXR) som drivs av NVIDIA GeForce RTX. DXR möjliggör raytracing i realtid.

5. PC-versionen av Modern Warfare kommer också att innehålla NVIDIA Adaptive Shading – en ny, avancerad ’shading’-teknik som gör det möjligt för utvecklare att förbättra prestandan. Genom att justera hastigheten för de delar av skärmen som är skuggade så reducerar tekniken det arbete som GPU:n måste göra, vilket ökar prestandan utan att degradera bildkvaliteten. Målet är att PC-spelare ska kunna uppleva hög FPS utan att bildkvaliteten minskar.

6. Det är förståeligt att PC-spelare använder olika riggar och därför säger de sig erbjuda spelare optimala inställningar oavsett om spelaren siktar på prestanda eller kvalitet. GFX är en ny funktion som låter spelare välja de optimala inställningarna baserade på sin hårdvara.

7. Spelet har också helt anpassningsbara keybindings. Detta inkluderar förbättrade alternativ för att anpassa gameplay för tangentbord och mus, inklusive alternativ för gameplay / keybindings.

8. För att säkerställa att kampanjupplevelsen maximeras på PC så kommer Modern Warfare ha ett Field of View (FOV) som låter spelaren se en bredare horisontell vinkel – och är högst anpassningsbart. 

TILLÄGGSINFORMATION

  • Call of Duty: Modern Warfare kommer att finnas globalt tillgängligt på PS4, Xbox One och PC på fredag 25 oktober 2019.

Vad tycker du om denna nyhet? Skriv i kommentarsfältet nedan, eller maila dina tankar till oss på info@nordlivpodcast.se.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar