Hem NyheterSpelnyheter Stardew Valley Multiplayer nyheter!

Stardew Valley Multiplayer nyheter!

av Redaktionen

I ett samarbete med Chucklefish (utvecklare), så har utvecklaren han och Eric (ursprungliga utvecklaren) kommit fram till vilka de tekniska aspekten varit som hållit den från att implementera multiplayer i spelet. Därför har de nu i veckan gått ut med lite nyheter om vad vi kan se fram emot att kunna göra i Stardew Valley multiplayer!

När du startar upp spelet så kommer Robin (NPC) att erbjuda sig att bygga 3 stycken stugor på din gård. I dessa extra stugor så kommer dina kompisar som du spelar med att kunna flytta in som drängar. Varje person har sin egna förråd med saker och om de ej är online, så kan någon av de andra sköta deras sysslor via en kista i deras stuga. Varje dräng kan nästan göra allt som den som är bonden (huvudspelaren) på gården kan göra, så som fisk, odla, jaga, fightas, deltaga i festivaler och gifta sig. Det finns några beslut som bara Bonden kan bestämma över, dessa saker är; när ni ska sova, när en festival påbörjas och avslutas eller på vilken sida man vill ställa sig mot eller för Jojja!

För att köra multiplayer så behöver man ej starta upp en egen server, utan man bjuder bara in sina vänner smidigt via Steam. För spelare som ej har spelet via Steam så arbetar man fortfarande på hur man ska implementera inbjudningar, mer nyheter om det kommer komma framöver.

En sak som har efterfrågats väldigt mycket är giftermål mellan spelare, vilket Eric gillade väldigt mycket och kommer att införa i spelet framöver. Dock så kommer man att få anstränga sig lite för att vinna över din medspelare, så se till att visa upp dig på din bästa sida!

Lokal multiplayer, split-screen och PVP är inte planerade vid denna tidpunkt


Vad tycker du om denna nyhet? Skriv i kommentarsfältet nedan, eller maila dina tankar till oss på info@nordlivpodcast.se.

Källa: ”Stardew Valley

Du kanske också gillar