Hem RecensionerSpelrecensionerNintendo Spyro Reignited Trilogy

Spyro Reignited Trilogy

av Danny Larsen

Spyro är tillbaka igen, denna gång i remastrad HD grafik. I detta trilogipaket får vi Spyro the Dragon, Spyro 2: Ripto’s Rage! och Spyro: Year of the Dragon, så det är mycket från start. Men hur känns det att återigen ta sig an trilogin som kom ut 98-00, samt är det roligt att spela dom igen? Det ska vi ta reda på här!


Spyro är för er som inte vet det en lila drake, som tillsammans med sin vän trollsländan Sparx måste hjälpa till att rädda sitt hem och de nya vänner han träffar på under sina äventyr.

I första spelet så har den elaka Gnasty Gnorc förstenat och förvandlat alla hans drakvänner till statyer. Här är det upp till Spyro att leta upp alla statyer och frigöra drakarna, samt att ta tillbaka alla skatter och drakägg som blivit stulna.

Spyro och Sparx på nya äventyr!

I det andra spelet så tänker Spyro ta sig en tur till stranden, men hamnar mitt i striden mellan Avalarlands frihetskämpar och den ondskefulla trollkarlen Riptos arme.

I det tredje och sista spelet så kommer en det en mystisk figur mitt under firandet av ”Drakens år” och snor alla drakägg, det är nu upp till Spyro och hans vänner att se till att finna och ta tillbaka dem innan det är för sent.

Där har vi den generella storyn för spelen i trilogin. Dom är inte de mest banbrytande historierna någonsin, men de gör jobbet och är bra för den typen av spel det är.

Spyro Reignited Trilogy i sig är plattformsspel där du som Spyro ska hoppa, glidflyga och leta dig fram över stora banor där en mängd gömda hemligheter och skatter går att hitta. Till din hjälp så har du Trollsländan Sparx, vilket även ger en visuell representation av hur mycket Spyro har kvar i hälsa. Som tur är så finns det djur runtomkring som man kan använda som påfyllning av liv igen, slå ut djuren och en fjäril kommer fram som Sparx äter upp och så fylls livet på igen. Sparx kan även användas som en kompass till skatter som du har missat på banan, med ett knapptryck så pekar han åt det hållet en skatt finns som man ej har tagit.

För att besegra de fiender som man stöter på så kan Spyro skjuta ut eld eller stånga dom hårt med hornen. Man får lära sig allt eftersom hur man tar sig an fienderna, då vissa bara kan besegras genom att stångas då de kanske har en rustning på som stoppar Spyros eld att ha någon påverkan. Spelen bygger på med nya och starkare fiender hela tiden så det är inte bara samma fiender bana in och bana ut vilket är skönt. Dessutom får man tips på hur man kan ta sig vidare eller hur vissa fiender lättast kan besegras från tid till tid.

När det kommer till bandesignen så är den väldigt varierande mellan alla banor och världar, vilket är skönt att se så man slipper bli uttråkad. Banorna har olika krav för att klara av dem, t.ex. i första spelet så är det ett visst antal drakar som ska räddas, X antal juveler och ibland drakägg som man måste hitta. Dessa varierar från bana till bana och det finns hemligheter som man också kan hitta på vissa banor.

Det grafiska i spelet är en härligt färggrann sådan, spelen har fått en suverän ansiktslyftning från originalen. Om vi tar första spelet igen som exempel så har varje drake man räddar nu fått ett distinkt utseende till skillnad från originalet då de var samma modell med olika röster och färg. Allt har piffats till och fått snyggare design som exploderar i färger, vilket är en skön syn för ögonen.

När det kommer till ljudbiten så finns här ett ypperligt tillfälle för dig som vill spela det med ditt barn. Om du har din konsol inställd på Sverige (så som jag har min PS4), så får du svenskt tal i spelet och ditt barn kan hänga med i vad de säger. Måste dock säga att jag föredrar de engelska röstskådespelarna över de svenska (men det är bara en smaksak), men utöver detta så gör dom ett ypperligt bra jobb att förmedla sina karaktärer. Ljudbilden har såklart även den piffats till och du kommer sitta och nynna med i de gamla hederliga Spyro låtarna. Utöver det så är det härligt ljud när man tacklar eller bränner upp någon elaking. Finns inte mycket att klaga på här.

Något som jag dock kommer beklaga mig lite på (även om den har blivit fixad för modernare konsoler) är kontrollen och då speciellt när man gör ska jaga efter någon då kameran inte riktigt hinner med och man ser ibland inte vart man är på väg. Det är bara en småsak jag vet men det kan bli frustrerande när man råkar springa ut för en klippa mitt i en jakt och måste börja om igen.

Slutligen så måste jag säga att det är riktigt kul att få se Spyro tillbaka i en finare skrud, uppfiffad så att stora som små kan få ge sig ut på stora äventyr tillsammans Spyro.


Specifikation

Denna recension baseras på Playstation 4 versionen.

Spyro Reignited Trilogy. Lägsta pris 343 kronor enligt Prisjakt.nu 2018-11-12. 

Recensionsex tillhandahållet av Activision.
Tillhandahållaren av spelet har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar