Hem NyheterFilm/TV Nyheter Nya rekord för Incredibles 2 / Superhjältarna 2

Nya rekord för Incredibles 2 / Superhjältarna 2

av Redaktionen

Den nya filmen Superhjältarna 2 har bra siffror i både Sverige som i Staterna!

Disney Pixars SUPERHJÄLTARNA 2 öppnade starkt på svenska biografer och sågs under helgen av 130 250 personer. Det är den näst största tredagarsöppningen för en animerad film någonsin, bara Disneys Frost har gjort ett bättre resultat. SUPERHJÄLTARNA 2 har gjort succé internationellt och redan spelat in mer än en miljard dollar världen över.

Allas vår favoritsuperhjältefamilj är tillbaka, men den här gången står mamma Helen i rampljuset, och pappa Bob stannar hemma med barnen Violet, Dash och Jack-Jack för att göra hjälteinsatser i vardagslivet och försöka sköta allt som har med ett ”normalt” familjeliv att göra. Det är en tuff omställning för alla, och det blir ännu tuffare, för ingen av dem har ännu en aning om lilla babyn Jack-Jacks alla superkrafter. När en ny skurk smider en genial och farlig plan måste familjen tillsammans med Fryzo samarbeta igen, vilket är lättare sagt än gjort, även om de alla är superhjältar.

Sedan kan man tycka att det är lite i jämförelse – för nu har dessutom Superhjältarna 2 blivit den första animerade filmen att komma över 600 miljoner dollar enbart i Amerika. Den kom över denna milstolpe idag den 3 September, och är därmed den nionde filmen någonsin att slå detta. Superhjältarna 2 är nu även den mest inkomstbringande animerade filmen, med en estimering på 1.16 miljarder dollar över hela världen.

Senaste rekordet hölls tidigare av filmen Hitta Dory som kom ut 2016. Den slutade på 486 miljoner dollar på den inhemska marknaden, och totalt 1.028 miljoner dollar över hela världen.

Med andra ord – det går bra för Disney!


Vad tycker du om denna nyhet? Skriv i kommentarsfältet nedan, eller maila dina tankar till oss på info@nordlivpodcast.se.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar