Hem NyheterFilm/TV Nyheter Disneys streamingtjänst utökar! | Välkända Marvelhjältar får TV-Serier

Disneys streamingtjänst utökar! | Välkända Marvelhjältar får TV-Serier

av Redaktionen

Det är mycket som händer borta hos Marvel och Disney – särskilt nu när nyheten om b.la. Loki och Scarlet Witch tv-serier dykt upp!

Enligt Hollywoods branschtidning ”Variety” så förbereder Disney en stark ”line-up” av serier inför sin streamingtjänstlansering. I nuläget är ”Mushuset” i full gång med tidig utveckling av ett gäng limiterade tv-serier fokuserade på populära karaktärer från Marvel Cinematic Universe (MCU). I nuläget så ser det ut att vara inriktat på ”Loki” och ”the Scarlet Witch”, tillsammans med andra kända Marvel-superhjältar som ännu inte setts på den vita duken. Disney och Marvel har ännu inte kommenterat ang. detta.

En skillnad från andra Marvel tv-serier är att skådespelare som porträtterat dessa hjältar (eller skurkar) i Avengers filmer eller andra spin-offs, som exempelvis Tom Hiddleston och Elizabeth Olsen, förväntas återse i dessa streamingtjänstproduktioner. Enligt ’Variety’s källor, så finns inga siffror på tv-seriernas budget, men uttrycker att de kommer ha höga budgetar – rentav i höjd med andra större filmproduktioner. Varje tv-serie ska bestå av sex till åtta avsnitt, och kommer produceras och överses av Kevin Feige själv. Bara denna indikation skiljer dessa Disney produktioner mot andra Marvelserier (ex. Marvelserierna på Netflix, ABC och Hulu).

Denna nyhet passar väl in tillsammans med Disney andra aggressiva planer för sin streamingtjänst; med allt från en Jon Favreau regisserad Star Wars live-actionserie, en Lady och Lufsen live-actionfilm och planerna på att erbjuda flertalet nya releaser på filmer vid premiär, som exempelvis den kommande live-action filmen ”Dumbo” och ”Captain Marvel”.

Huruvida detta kommer leda till framgång för Disney, återstår dock att se. Det är ett risktagande att försätta karaktärer på den lilla duken – dels så tas exklusiviteten av filmuniversum ner, men även så riskeras det helt enkelt bli för mycket av det goda. Om publiken blir mätta på Marvel, så kan det med detta påverka inte bara de tv-serier som kommer, men även kommande storfilmer. I nuläget kan vi enbart vänta och se vad det blir av detta – men en sak är säker. Disney går verkligen hela vägen – och vill göra sin streamingtjänst oumbärlig. Vi får se hur det går med det.


Vad tycker du om denna nyhet? Skriv i kommentarsfältet nedan, eller maila dina tankar till oss på info@nordlivpodcast.se.

Källa: ”Variety

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar