Hem RecensionerSpelrecensionerNintendo Nelly Cootalot: The Fowl Fleet

Nelly Cootalot: The Fowl Fleet

av Joel Svahn

Ta på dig pirathatten och dra ner lappögat. Det är dags för ett äventyr på de sju haven med Nelly Cootalot. Utvecklat av Application Systems i Storbritannien/Tyskland, så är det här ett spel som levererar brittisk humor och mycket värme – frågan är bara om detta är något för dig? Låt oss sätta segel!


I detta peka och klicka spel så tar du dig an rollen som piraten Nelly Cootalot. Pirat och fågelentusiast. Du har gått i lära hos kapten Blodskägg och hans spöke varnar dig nu för att kapten Bredskägg ska sätta en hemsk plan i verket. En plan som kommer skada många söta fåglar (!) .

När jag först fick spelet tilldelat så tänkte jag att någon höll på att skämta med mig, på ytan såg det nämligen ut som ett spel för människor i åldrarna 3-8. Men, man ska inte döma ett spel på grafiken, så jag kastade mig in och fick följa med i ett av de mysigaste äventyren under jag varit med om under 2019. Det är verkligen på stämningen som Nelly Cootalot: The Fowl Fleet gör sig bäst. Allt från de härliga karaktärerna till det briljanta röstskådespeleriet ger en känsla av mys och tillhörighet. Grafiken är snyggt handmålad och ger en skön kontrast mot de animerade karaktärerna. Efter att ha spelat många actionspel i femtio nyanser av brunt så poppar verkligen färgpaletten i Nelly Coolatol: The Fowl Fleet; allt känns levande och naturligt. Det dröjer heller inte länge innan man blir lite kär i Nelly. Hon är otroligt charmig, rolig och har alltid fåglarnas bästa i eftertanke. 

Men ett spel kan inte leva på bara känsla, det måste finnas lite kött på benen också. Kontrollerna känns tyvärr lite klumpiga, åtminstone när man använder joycons. Du styr Nelly med den vänstra och väljer saker att interagera med med den högra. Det låter kanske smidigt, men istället för att du drar runt en pekare på skärmen så ”hoppar” pekaren till det som är närmast. Detta blev lite jobbigt efter ett tag då det jag ville markera oftast var lite längre bort. Det hjälper inte heller att Nelly går väldigt långsamt och att det inte finns något sätt att ta henne till nästa scen snabbare. Som tur är så kan du istället använda touch-kontroller, detta underlättar nämnvärt och fungerar förträffligt, men tyvärr ändrar det inte på Nellys sega tempo.

Peka och klicka spel står och faller oftast på vilka pussel spelet har att erbjuda. Nelly Cootalot: The Fowl Fleet har några av de roligaste och mest varierade jag stött på. Allt ifrån att hitta rätt saker och kombinera dem med varandra till lite krångligare logik-pussel. Det finns något för varje typ av spelare här, förutsatt att du gillar peka och klicka genren. Sammanfattningsvis är Nelly Cootalot: The Fowl Fleet ett prisvärt, mysigt och roligt spel för personer i alla åldrar. Charmen är där, humorn är tydlig, pusslen är smarta och glädjen äkta. Det enda jag kan önska är ett något smidigare kontrollschema. 


Specifikation

Denna recension baseras på Nintendo Switch versionen.

Nelly Cootalot: The Fowl Fleet. Lägsta pris ca190 kronor enligt Nintendo.com 2019-07-11. 

Recensionsex tillhandahållet av Application Systems.
Tillhandahållaren av spelet har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar