Hem NyheterSpelnyheter Lootboxes undersöks närmare i staterna!

Lootboxes undersöks närmare i staterna!

av Redaktionen

Starkare åtgärder i USA, kan ge stora konsekvenser i världen!

Under en utfrågning under gårdagen så framgår det att FTC (Federal Trade Commission), som är mer eller mindre den amerikanska versionen av konsumentverket – kommer undersöka hur lootboxes och gamling i dagens spel ser ut och verkar. Att det rapporterats i Storbritannien att 31% av barn i det landet vid ett eller annat läge betalat pengar för att öppna en lootbox visar hur dessa används i spel.

Efter debaclet med Star Wars Battlefront II för ett år sedan, så har flera  statliga och federala lagstiftare lyft problemet med lootboxes – något som fått det att lagstiftas mot i vissa länder till och med. Skulle FTC faktiskt agera mot lootboxes så kan konsekvenserna bli stora, då USA som mittpunkt i världens gamingindustri är extra viktig. Ett sådan reaktion skulle med all säkerhet påverka omvärlden. Hur det faktiskt kommer gå återstår att se, men det kommer vara intressant att följa.


Vad tycker du om denna nyhet? Skriv i kommentarsfältet nedan, eller maila dina tankar till oss på info@nordlivpodcast.se.

Källa: ”Kotaku

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar