Hem RecensionerTillbehörsrecensioner Logitech C922 Pro Stream

Logitech C922 Pro Stream

av Fredrik Olsson

Logitech är kända mest för sina möss. Men här kommer något helt annat. Här kommer en webbkamera med fokus på snabb 60 fps uppspelning, brett synfält samt möjlighet att ta bort ens bakgrund. Helt enkelt en kamera med fokus inte bara på alla vanliga användare. Utan specifikt även riktat mot Youtube- och Twitch-användarna där ute. Men håller det hela vägen?

Känsla & Design

Ingen går in i en datorbutik, och säger för sig själv ”- Nu ska jag hitta en riktigt snygg webbkamera!”. Inte för att kameror av denna typ rent generellt är fula. Utan bara för att de i regel ska vara diskreta och helt enkelt göra sitt jobb.

Men med det sagt, så kan det ändå sägas att denna webbkamera faktiskt har lite av en estetisk touch. Dess blanka öppna front, med sidor i knoppiga gummibelagda ytor känns både återhållsamt och stilrent på samma gång. Sedan att foten är väldigt anpassningsbar och flexibel gör att det blir enkelt att sätta upp kameran var man än må vilja ha den. Med gummibeklädd ”fot” så sitter den fast oavsett yta väldigt bra.

Design-mässigt så funkar den för alla typ av användare; men än en gång, det är inte för utseende man väljer en webbkamera. I fallet med denna kamera, så medföljer det faktiskt även en ’tri-pod’ som gör att du verkligen kan variera hur och var du vill spela in. Du kan lätt skruva fast kameran på tri-podden och överlag så är all hantering av denna produkt riktigt enkel och smidig.

Ljud- och video & kompatibilitet

Det viktiga är så klart hur den presterar och med stöd för 1080p (30fps) och 720p (60fps) med autofokus och framförallt ett 78-graders synfält, gör att du får en riktigt bra uppspelning. Bildkvaliteten är riktigt bra; mycket tack vare H.264 tekniken (ett sätt att komprimera bildströmmen) som håller uppe standarden oavsett upplösning och framförallt som drar lite bandbredd.

Den får arbeta som mest i mörka eller dunkel belysning. I dessa sammanhang så arbetar den på bra, och håller god skärpa oavsett situation. Självklart finns det väldigt mörka förhållanden där inte ens denna kamera kan hjälpa, men överlag så får man en bild som visar upp allt bra oavsett hur ljus eller mörk omgivningen är.

Logitech har denna gång gått mer in på bakgrundsbyte i programvaran. Det vill säga att kameran ska kunna känna av din bakgrund och byta ut den till någon valfri bild. En process som funkar bra i välbelysta och jämnbelysta rum; men som jag märkte (då min belysning drogs ner) slutade fungera bra och resulterade i att mitt hår och halva ansikte många gånger inte togs upp. Lite tråkigt med tanke på att denna webbkamera just riktar in sig på Youtubers/Twitchare. Men å andra sidan så är ambitionen hos sagda grupp oftast relativt hög; och då är belysning i många fall även tänkt på.

Om vi går vidare och lyssnar in oss på ljudkvaliteten; så är den helt enkelt klart överkomlig. Visst vi snackar inte studio-mikrofon; men det hade ingen förväntat sig heller. Men du får ett rent och klart ljud som dessutom har stöd för stereoljud, då kameran är försedd med två oriktade mikrofoner. En bra detalj och verkligen något som jag känner bör bli standard.

Interface, Användning & installation

Sist men inte minst så kommer vi till mjukvaran; som för Logitech är deras välbekanta Gaming Software. Här har du dock inte allt för många alternativ. Du kan ställa in ljusförhållanden, kontrast och liknande standardinställningar, men inte så mycket mer än det. Å andra sidan så presterar den så bra från start, så det spelar inte så stor roll.


Specifikation

Ljud & Bild: 1080p (30fps), 720p (60fps), 78-grader synfält, H.264 teknik, Stereoljud, Yttermått Utan klämma: 29 mm x 95 mm x 24 mm – Med klämma: 44 mm x 95 mm x 71 mm – Vikt med klämma och kabel: 162 g Kabellängd: 1.8 m – Kompatibilitet: Windows® 7, Windows 8 eller Windows 10, Mac OS X 10.9 eller senare, Chrome OS™, Android™ v5.0 eller senare, USB-port

Cirkapris – 1000 kr Recensionsex tillhandahållet av Logitech

 

i samarbete med PriceRunner

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar