Hem NyheterHårdvarunyheter Intel Arc får massiv drivrutinsuppdatering samt en betydelsefull prissänkning!

Intel Arc får massiv drivrutinsuppdatering samt en betydelsefull prissänkning!

Kan det vara dags att skaffa ett Arc kort i alla fall?

av Redaktionen

Arc-serien har sett en nergång i intresse sedan dess lansering, men nu hoppas Intel kunna ändra på detta!

I samtal med Intel har vi fått information om att Arc-seriens drivrutiner kommer få en massiv uppdatering, som enligt de själva ska se upp till 43% prestandaökning i DirectX 9-titlar i den kommande 4086-patchen. Enligt Intel var grafikkorten fast under begränsningar i mikrochippen själva – att det fanns mer kraft att utvinna och med denna patch ska det alltså bli sanning. Detta var dock bara en detalj som de ville beröra. 

Viktiga punkter:

  • 2023 års Q1 uppdatering kommer inom kort att släppas och ska ge ett stort uppsving i DX9 spel – och även DX11 och DX12 titlar.
  • Intel Arc A750 kommer se en prissänkning till $249 USD den 1 Februari 2023.
  • Intel Arc A750 kommer finnas för försäljning bundlat med spel; Nightingale och The Settlers: New Allies
  • Enligt Intel kommer Intel Arc A750 i snitt ge 52% bättre pris per bilduppdatering (performance per dollar) än det konkurrerande grafikkortet från Nvidia; Geforce RTX 3060 12 GB.
  • Den kommande uppdateringen kommer även kraftigt förbättra spels ’frametime’ – vilket ska medgöra betydligt mer följsamma upplevelser.

När prissänkningen kommer till Sverige återstår att se – men förhoppningsvis inom en snar framtid. Överlag innebär det att ett MSRP på $249 USD potentiellt kan göra Arc A750 till ett väldigt konkurrenskraftigt grafikkort. Mycket hänger på att DX9 stödet mycket riktigt stöds på ett större plan, och att merparten av korten faktiskt hamnar på en bra prissättning. Om så blir fallet, kan det definitivt vara värt att följa upp på även Intel Arc A770 vilket vi nyligen täckte. Innan dess siktar vi på att även täcka Intel Arc A750, för att se hur pris kontra prestanda på riktigt faktiskt står sig.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar