Hem NyheterHårdvarunyheter Det bästa och mesta utannonserat under dagens PS5 event!

Det bästa och mesta utannonserat under dagens PS5 event!

av Redaktionen

Ett spel till dig, ett spel till alla!

Ett släppdatum för Playstation 5 är nu ute!  Men även ett gäng spel visades upp!


Releasedatum och pris!

Nästa generations konsol kommer ut den 12 November (för US och andra områden) och 19 November till oss i Sverige. 

Prislappen är $499 för PS5 (med discläsare), och $399 (Digital version) vilket matchar ganska väl Xbox Series X – i alla fall den dyrare versionen.

SPEL

Final Fantasy XVI

Final Fantasy XVI är under utveckling och det kommer vara exklusivt för PS5. Square Enix avslöjade det senaste spelet i JRPG-serien med en trailer som visade upp både spelets gameplay och berättelse. Kristaller, Bahamuts och ett gäng killar med engelska accenter – härligt överdådigt! Spelet ser ut att vara en återgång till seriens mer traditionella, medeltida rötter, snarare än de mer moderna och fantastiska miljöerna i Final Fantasy XIII och XV . Spelet kommer ut även till PC (antagligen Epic Games Store, men det är inte bekräftat ännu). 


Spider-Man: Miles Morales

Insomniacs nästa Spider-Man visades upp och det kommer utspela sig ett år efter förra spelet. Miles Morales bjuder på nya spännande krafter, men verkar annars följa den beprövade vägen likt sin föregångare. Vi fick däremot inte något exakt releasedatum, men i och med att spelet ska släppas (enligt tidigare utannonseringar) under ”Holiday 2020”.


Hogwarts Legacy

Här har vi ett nytt Harry Potter- spel som kommer under 2021. Det kommer också till nuvarande och nästa generations plattformar och kommer utspela sig under sent 1800 tal i Harry Potters universum. Här är alla plattformar det kommer till: PS5, PS4, Xbox Series X / S, Xbox One och PC.


VILLAGE: Resident Evil

Under 2021 kommer denna uppföljare till Resident Evil serien – även kallad Resident Evil 8. Det stora var väl att vi fick se mer av spelet – samt att det kommer under nästa år till PS5. Huruvida spelet kommer till fler plattformar framkom inte, men det stod inte som exklusivt å andra sidan – så vi kan nog se fram emot det på andra plattformar också.


Demon’s Souls Remake

Detta kommer vara en stor titel för den nya konsolen! Spelet kommer komma till PS5 och PC samtidigt – och vara exklusivt under en begränsad tid för Playstation.

Uppdatering!

Sony har kommit ut och sagt att trailer var felaktig – och att spelet är exklusivt till PS5 och att det ej är tidsexklusivt eller att det ska komma till PC. En representant för Sony sa till PC Gamer ”The incorrect text was a result of human error”.


PlayStation Plus Collection är Sonys svar på Game Pass.

Ett gäng PS4-exklusiviteter som God of War, The Last of Us Remastered och Detroit: Become Human kommer att finnas tillgängliga på PS5 vid lanseringen gratis för betalande PS Plus-prenumeranter. 


God of War: Ragnarok

Det stora kom sist (efter Playstation 5s pris d.v.s.)…

Nästa år kommer uppföljaren till God of War: Ragnarok, vilket kommer fortsätta berättelsen från föregångaren. Att den redan kommer nästa år var verkligen en härlig chock! Så med andra ord… det är mycket att se fram emot för PS5 ägarna!


Vi kommer givetvis återkomma med uppdateringar när vi får reda på fler datum, spelutannonseringar med mera.


Vad tycker du om denna nyhet? Skriv i kommentarsfältet nedan, eller maila dina tankar till oss på info@nordlivpodcast.se.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar