Hem RecensionerTillbehörsrecensionerHeadset HyperX Cloud Revolver 7.1

HyperX Cloud Revolver 7.1

av Martin "Fyghar" Johansson

Det finns gott om headsets på marknaden och flera gamers börjar även intressera sig för surroundljud när de spelar. Hur bra är den typen i dagsläget, och framförallt, hur bra är dessa Cloud Revolver? Dags att ta reda på det.


Redan när jag packar upp headsetet märker jag att det här är ett par rejäla hörlurar. De känns tunga redan från start vilket innebär att jag inte kommer glömma av att jag har dem på mig i första taget. De är dock samtidigt bekväma att ha på sig under längre perioder men det blir varm efter ett tag med lädret som sitter runt öronen. Jag stör mig dock periodvis på kabeln, mestadels när jag har den kopplad i förlängningen. När jag inte har kopplat förlängningen får jag en betydligt kortare kabel på ca en meter och jag får inte heller tillgång till 7.1-ljudet. Det fungerar perfekt om man sitter med mobilen eller kanske sitt Switch och spelar eller kollar på något. Ljudet är toppen och jag kan sitta i samtal, lyssna på musik eller som sagt kolla på videor. Jag var först lite fundersam över att jag inte kunde flytta runt mikrofonen, men det visade sig snabbt att det var något positivt. Jag behöver aldrig oroa mig för att mikrofonen hamnar fel utan att de jag pratar med hör mig hela tiden, fast de slipper höra mina ständiga andetag.

Om jag däremot vill ha 7.1-ljud behöver jag koppla in en 3,5 mm in i en adapter som sedan har en USB A-kontakt som man pluggar in i sin PC, PS4 eller Xbox. Kabeln förlängs då med ca två meter vilket jag tycker är både för långt och för kort beroende på vad jag sitter vid. Om jag sitter med headsetet kopplat till min PS4 vill jag gärna ha 7.1-ljud för att kunna höra alla ljud och detaljer när jag spelar eller kollar på film, då känns kabeln lite för kort. Jag vill ogärna sitta med en spänd kabel när jag spelar eller kollar på film vilket då innebär att jag får sitta betydligt närmare skärmen än vad jag egentligen vill. Det är inte jättenära, men tillräckligt för att jag ska irritera mig på det. När jag istället sitter med headsetet vid min PC då är kabeln helt plötsligt för lång. Nu har jag visserligen en bättre lösning på mina kablar än vad jag har haft tidigare, men jag har ändå en bit av kabeln på skrivbordet som kan vara störande. Hade det enbart varit kabeln hade jag nog inte stört mig, men nu har jag en liten kontrolldosa där jag kan styra volymen för mikrofon, hörlurarna samt välja om jag vill ha igång 7.1 eller inte. Den blir en extra tyngd som jag ofta tycker ligger lite i vägen, antingen bara med tyngden eller rent fysiskt mitt i vägen. Samtidigt vill jag ha den nära till hands eftersom den så enkelt styr de olika volymerna och att jag snabbt kan starta eller stänga av 7.1-ljudet baserat på vad jag ska göra härnäst. Det är intressant att ha igång 7.1 när jag kollar på film eller spelar, men det låter för jäkligt om jag ska lyssna på musik med det igång.

När jag lyssnar på musik eller kollar på film utan 7.1 igång tycker jag att jag får en jämn upplevelse över alla register. Jag tycker varken att diskant eller bas tar över någonstans utan det är jämnt och bra. Jag har testat att lyssna på a capella, metal samt pop i musikväg för att få en varierad bild av ljudet. Visserligen hade jag uppskattat lite mer bas men det är en smaksak, det finns tillräckligt för att jag ska vara nöjd och med tanke på hur klart ljudet låter kan jag inte klaga. Även vid telefonsamtal eller när jag snackar via Discord hör jag allting tydligt och om det skulle vara att jag inte hör något är det inte på grund av hörlurarna, utan då är det något annat som krånglar. De jag pratar med hör mig riktigt bra de också, om än med lite mer diskant än när jag pratar i min vanliga mikrofon.

Hur låter de då med 7.1 igång? Jo, basen försvinner nästintill helt och hållet. Istället hörs diskanten mycket mer vilket blir en smärre chock för mig varje gång jag sätter igång surrounden. Det klara ljudet jag hade tidigare är inte heller kvar men istället hör jag detaljer i bakgrunden jag inte skulle ha uppfattat tidigare. Regnet som faller i bakgrunden i Pacific Rim är inget jag vänligen lägger märke till men när jag kollade på den med 7.1-surround hörde jag regn, industriarbetare och massa andra ljud jag aldrig hade reagerat på annars. Det var en mäktig upplevelse och jag kunde inte stänga av surroundljudet för då kändes upplevelsen fattigare. Jag har även kollat på lite gameplay av Hellblade Senua’s Sacrifce då jag har hört att det ska vara en bra upplevelse med just surroundljud och headset. Att höra alla röster runt omkring mig under spelets gång är både läskigt och imponerande. Det är en jäkla tur att det inte är jag som sitter och spelar spelet, jag hade nog inte suttit särskilt länge.

Jag måste säga att jag är imponerad av det här headsetet. När jag först packade upp dem visste jag inte vad jag skulle tycka, utan mina förväntningar var rätt låga. Det är en standard hos mig om jag ska vara ärlig, om jag har låga förväntningar kommer det krävas en hel del för att jag ska bli missnöjd. De här är jag dock långt ifrån missnöjd med, utan istället är det här ett headset jag enkelt kan rekommendera till alla. Det finns inte mycket att klaga på heller utan det här är helt klart ett headset som är i toppklass!

Specifikation

Headphone

Driver Dynamic, 50mm with Neodymium magnets
Typ Circumaural, Closed back
Frekvenssvar 10Hz-23.2kHz
Impedans 32 Ω
Ljudnivå 100.5dBSPL/mW at 1kHz
T.H.D < 2%
Vikt 360g
Vikt med mikrofon 376g
Kabellängd och sort 3.5mm 4-pole plug (1m)

Microfon

Element Electret condenser microphone
Polar pattern Uni-directional, Noise-canceling type
Frekvenssvar 50Hz-7.7kHz
Känslighet -40dBV (1V/Pa,1kHz)

USB Audio Control Box

Vikt 57g
Kabellängd 2m

Recensionsex tillhandahållet av HyperX. Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll. 

 

i samarbete med PriceRunner

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar