Golf Story

av Fredrik Olsson

Hur bygger man ett RPG kring golf? Ja det är vad utvecklarna Sidebar Games försöker sig på i sitt pixelsöta spel Golf Story. Men hamnar de direkt på ”greenen” eller går de helt ”out-of-bounds”?. Vi tar reda på det!

När din hjälte vaknar upp en morgon så är han inte bara benhårt inställd på att bli världens bästa golfare, men att han verkligen ska vinna allt. Så med en glad och positiv attityd tar han sig ut i vida världen för att lösa pussel och spela på 9-hålsbanor. På sin resa möter han på griniga tränare, arroganta golfare och en och annan rolig sidohistoria.

Det pixelerade retroupplägget kommer gillas av många, och dess humor och roliga karaktärer är absolut en höjdpunkt. Det finns här en indragande story under ytan, även om det är förlagd bakom otillfredsställande pussel och dialogrutor som segar upp det mesta i takt och pacing. Själva golfandet sker med en gammal beprövad spelmekanik. Du trycker på knappen för att starta en sidostapels punkt att röra sig, trycker igen på en punkt för en viss styrka, och sedan när denna punkt rör sig tillbaka över ”baren”, så trycker du igen för att se till hur rakt skottet går. En enkel och i längden tjatig spelmekanik, som ändå fungerar bra, då fokuset mer är på berättelserna och karaktärerna.

Som spel, så är det dugligt. Du tar dig fram genom berättelsen och behöver ofta klara av vissa pussel för att ta dig vidare. Sedan kommer du kunna upptäcka fler områden ute i världen, alla med mer unika miljöer; strand, snö och höstlika platser för att nämna några.

Nintendo Switch har sannerligen en mängd spel till sitt förfogande, även om merparten av de billigare varianterna känns som greenlight spel på Steam, så finns det ändå en stor mängd. Golf Story står ut från dessa genom att vara betydligt mer välutvecklat och djupt (i alla fall story och ambition) än många andra, och kommer säkerligen vara ett bra spel för de som vill variera i sitt spelande från Mario och Zelda.

Spelets grafik må vara retroinspirerat, och dess fina lugna atmosfäriska ljudbild klingar bra, men överlag så är det ett spel som man lätt lägger åt sidan ju mer man spelar. Inte för att det på något sätt är underutvecklat, men mest för att det blir enformigt.


Specifikation

Prisbild ca 125 kr.
Spel tillhandahållet av Sidebar Games

 

Tillhandahållaren av spelet har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar