Hem NyheterSpelnyheter E3 Sammanfattning – Del 3! EAs E3 Show

E3 Sammanfattning – Del 3! EAs E3 Show

av Redaktionen

Highlights så här inför sista dagen på E3.

De saker vi hypar oss mest över! Konferens för konferens!

EAs E3 Show

EA hade gedigen start med Mass Effect, men sen så kom så många givna ”annonseringar” att det inte direkt var underhållande. Deras show innehöll dock ett och annat guldkorn.


Mass Effect: Andromeda / Ute Julen 2016

Få spel har sådan hype som Mass Effect serien. Så det var med blandade känslor vi såg det något intetsägande trailern för nya Mass Effect. Vi tror på BioWare dock, så spelet blir nog bra. Men det är inte samma umph längre bara. Och det finns så mycket annat som glittrar som får en att blicka bort…så de behöver visa något mer inlevelsefullt kan vi tycka.


Need for Speed / Release 2015

Utvecklaren Ghost, kommer släppa denna nya omstart av serien i år. Det bjuds på snabbt modifierbart racingkörande i klassisk Need for Speed: Underground anda. Något som lär tilltala de flesta fans av serien, då denna era i Need for speed historien anses som den bästa. Vi vill dock se mer av spelet innan vi säger för mycket. Men med svenska utvecklarna Ghost så hoppas vi ändå på en hit.

https://www.youtube.com/watch?v=NQ8kxBIUAuo

 

Unravel 

Återigen smög en svensk utvecklare fram på scen; denna gång från den lilla studion Coldwood. Detta är ett nytt IP där du spelar som en karaktär vid namn Yarny. Det är en fysik-baserad pussel plattformare. Det ser väl sött ut, och Little Big Planet vibbarna finns där. Men hur det blir i slutändan är svårt att sia om.

Plants vs. Zombies Garden Warfare 2

Att Plants vs. Zombies Garden Warfare 2 är en sån succé som EA säger förvånar mig. Visst det är en lagbaserad shooter; och såna är i ropet. Men jag ser det ändå som en konstig riktning för Popcap studios, som härskat länge på casualpusselspel. Och gjort de väldigt bra. Det många hoppades på var en riktig uppföljare till det humoristiska tower defense spelet Plants vs. Zombies. Men vi fick istället denna arena liknande shooters uppföljare.

Mirror’s Edge: Catalyst / Release – 2016-02-23

Den officiella utannonseringen av nya Mirror’s Edge kom med en cinematisk trailer, där vi ser ut att erfara FAith’s ursprungsberättelse. Ett av EAs mer unika IPs som kommer framåt våren till Xbox One, PS4 och PC.

 

Star Wars: Battlefront / Release – 2015-11-17

Äntligen kom den första in-game filmen ur Battlefront. Och den levererade, då man fick följa allt från rebeller på marken, till snowspeeders, AT-ATs, AT-STs, X-wings och Tie fighters. Och slutligen se hjältekaraktärer.
Med den uppenbara frostbite motorn, så ser det ut som Dice gått in i kodningen till 100%. Det såg vackert ut, med en riktigt bra ljudbild och framförallt sköna animationer. Detta spel kan komma att bli en framtida klassiker. Vi ser fram emot releasen av detta spel, oavsett om vi spelar multiplayer eller ej.

 

 


De övriga spelen

FIFA, NHL, NBA & Madden – De självklara spelen ur EAs sportkatalog visades. Något som kändes onödigt, då dessa är varken överraskningar eller tidigare annonserade nya IPn. Det känns som att E3 för EAs del känns malplacerad i många fall. Man kan tycka ett sånt här tillfälle ska ges till de nya spelen och de nya IPna.

Sammanfattning:

EAs show var stabil, och välgjord. Bra presentatörer förde showen framåt. Men med många ”gamla vanliga” spel som dök upp, så blev det aningen anti-klimaktiskt. Men gedigen ändå…

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar