Hem RecensionerTillbehörsrecensionerPowerbank/Laddning Deltaco QI Trådlös QI-Laddare med bilmontering | QI-1031

Deltaco QI Trådlös QI-Laddare med bilmontering | QI-1031

av Fredrik Olsson

Deltaco fortsätter att producera QI-laddare, för dina trådlöst laddade behov! Ja, denna gång kommer vi istället ut på vägen, då denna laddare (QI-1031) faktiskt är för bilen. Tanken är enkel! Snabbladdning ”on-the-go”!


Precis som med de QI-laddare vi recenserat tidigare, så är det även här trådlös laddning som serverats – men denna gång i ditt fina lilla transportmedel; bilen! Ja, med sugpropp eller monteringsansats för bilens AC-fläkt, så får du enkelt QI-laddaren på plats. Sedan tar du och närmar dig med mobilen, och får dess IR sensor att känna av avståndet; och vips så öppnar sig sidohållarna – du sätter mobilen på plats, och de två sidohållarna åker samman. Voilà! Telefonen sitter säkert och laddas samtidigt.

Ja denna QI-laddare gör verkligen sitt jobb bra – och så även Deltaco, som denna gång utmärker sig med ytterligare en okomplicerad lösning. I mitt fall så har både monteringsansatsen i AC-fläkten och sugproppen fungerat finfint, och då denna laddare precis som de två tidigare modellerna har stöd för övertemperatursskydd, under- och överspänning och kortslutningsskydd, så är det mycket man får för pengarna redan där.

Självklart är hela idén tämligen överdådig på det sättet att det givetvis är minst lika enkelt att bara koppla in din mobilkabel; men just det faktum att du får mobilen så synlig oavsett om du väntar samtal eller följer en GPS – så går det inte att förneka det praktiska med att ha en sån här laddare. Det är helt enkelt att slå två flugor i en smäll!

Det som främst säljer in specifikt den här Qi-laddaren är två saker; det automatiska öppnandet som gör det smidigt och mer säkert skulle du vara i trafiken, och även att du samtidigt får mobilen laddad. Två aspekter som i sig säljer in laddaren i fråga…

Värt att köpa?

Ja, men är det då värt att köpa den för vem som helst? Till att börja med så behöver du givetvis en USB kontakt i bilen, då den medföljande USB till USB-C kabeln behövs kopplas in i Qi-laddaren. Men med tanke på att nära nog varenda jeppe där ute har en adapter redan i bilen, eller till och med rena USB uttag, så är det nog inget att bekymra sig över direkt.

Däremot så är detta den mer kostsamma av alla de Qi-laddare vi testat, då den ligger som billigast runt 329 kronor (i nuläget). Jag kan tycka att priset gärna varit aningen mer blygsamt, då själva konceptet ändå är så enkelt. Men med det sagt så är det ändå en motor i Qi-laddaren samt IR sensor, så att du smidigt kan placera din mobil på den, utan att behöva krångla med att försöka fästa den eller liknande.

Det är egentligen just det här du betalar för, då det finns både den ena och andra laddaren för bilar, men just denna kombinerar trådlös laddning med en smidig och hjälpsam öppning/stängningsfunktion. Så summan av kardemumman är helt enkelt att Deltaco träffar mitt i prick igen – och ser till att du både blir mer säker i trafiken, samt får en genuint användbar snabbladdare för din nyare mobil.


Specifikation
Effekt 10 Watt
Egenskaper Kortslutningsskydd, överspänningsskydd, överspänningsskydd
Inmatningsanslutningar 24-stifts USB-C
Max elektrisk ström 1.2 A
Medföljande kablar USB-C-kabel – 1 m
Nätspänning 5 / 9 V
Produkttyp Trådlös laddningshållare för bil
Service och support Begränsad garanti – 5 år
Snabbladdningsteknik Fast Charge
Standarder för trådlös laddning Qi
Trådlös laddning Ja
Vikt 204 g

Deltaco QI Wireless Charger Car Mount QI-1031. Lägsta pris 329 kronor enligt Prisjakt.nu 2019-02-14.

Recensionsex tillhandahållet av DeltacoGaming.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

En stor mängd av spel- och produktrecensioner görs på Nördlivriggen som agerar testdator/testbädd.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar