Hem ArtiklarFörsta intryck Alfasnake | Första intryck av svenskt Androidspel

Alfasnake | Första intryck av svenskt Androidspel

av Fredrik Olsson

Tanken att kombinera Snake med…ja typ Wordfeud är här gjort och har god potential.

Vi fick till oss spelet och har under månaden som gått (det är fortfarande pre-release) spelat och kan nu ge våra första intryck.

Hela idén är enkel. Samla bokstäver i ormform – när du oundvikligen dör så ska du skapa ord av dessa; tillräckligt många för att kunna nå poängen du behöver för att klara nivån. Allt eftersom höjs svårighetsgraden; det kan vara att du behöver skriva flera ord, ord som har specifika bokstäver i sig, eller rentav jättelånga ord. På detta sätt så skapas det variation i spelet och får dig att vilja spela nästa nivå.

Utförandet är gediget även om det är buggigt. Med krascher då och då, och ett gränssnitt som behöver ses över mer. Det är dessutom nerlusat med reklam som går igång då och då, vilket kan ta dig ur upplevelsen.

Men i helhet är mina intryck ändå bra; konceptet är bra och har sannerligen god potential. Gillar man att leka med ord så kan detta vara något att kika in. Våra första intryck är i alla fall att brister till trots, så är det svårt att lägga ifrån sig.

Spelet är i skrivande stund inte i full release, men ser ut att slå upp portarna i slutet av Augusti – finns i nuläget enbart på Androidtelefoner.


Vad tycker du om denna förhandstitt? Skriv i kommentarsfältet nedan, eller maila dina tankar till oss på info@nordlivpodcast.se.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar